Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ - Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής   καταδικάζει  απερίφραστα την επιχείρηση κατατρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων. 

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις για προανάκριση - παροχή εξηγήσεων σε οκτώ(!) μέχρι τώρα συνδικαλιστές, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου. Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η Νίκη Κεραμέως ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Το «έγκλημα» των φοιτητριών/τών ήταν η συμμετοχή σε μαζική κινητοποίηση των συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης στον Κοσμήτορα της σχολής ΗΜΜΥ τον Οκτώβρη του 2021, ως απάντηση στην απόπειρα εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης για πολιτική δράση. Μάλιστα, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και της οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία. Ακόμα και τις στοιχειώδεις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, που οι ίδιες οι αρχές  οφείλουν να εγγυώνται την σχολαστική και απαρέγκλιτη τήρησή τους, με πόσην ευκολία τις παραβιάζουν!     

Πρόκειται για μια  επίδειξη δύναμης που επιχειρεί η κυβέρνηση  και στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση των αγώνων τους ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης  επειδή σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση τον Οκτώβριο 2021.  Μετά από τόσους αγώνες που οι φοιτητικοί  σύλλογοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι  έχουν δώσει  ενάντια  σε αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές, εισάγονται διαδικασίες ποινικοποίησης των στοιχειωδών ενεργειών υπεράσπισης της Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια! Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων. Δεν ξεχνάμε το  δολοφονικό χτύπημα που είχε ως συνέπεια τον  σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή από ευθεία βολή κρότου λάμψης.

 Ο μεθοδευμένος διωγμός σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσει. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους. 

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός σε δράση. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση στο δημόσιο χαρακτήρα των ανωτάτων ιδρυμάτων  και στα μορφωτικά  δικαιώματα των φοιτητών. Δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή.  Διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και το  μετατρέπει σε μία αγοραία δομή παροχής υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων,  τυπικών  και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου τον έλεγχο θα έχουν  οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους. Επιβάλλει μάνατζερ και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως  με τις ανάγκες της αγοράς, μιας αγοράς που διαφεντεύεται από τα συμφέροντα των λίγων. Καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους. 

Η ποινικοποίηση των φοιτητών και φοιτητριών, των παιδιών μας,  και η καταστολή των αγώνων δε θα περάσει! Στεκόμαστε στο πλάι  τους και απαιτούμε να πάψει κάθε σκέψη για δίωξή τους. Τα σχέδιά  της Υπουργού θα καταρρεύσουν.

      Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

      Στηρίζουμε  τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην δίωξη των φοιτητών και φοιτητριών.

      Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο!

      Ανατροπή του νόμου Κεραμέως –Χρυσοχοϊδη.

      Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να μην τολμήσουν να βάλουν τους ΟΠΠΙ στα ιδρύματα!

      Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.

   

Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γ. Γραμματέας 

Κοτσολάκος Κυριάκος                                                             Μπαχτή Άννα 







ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...