Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Δ.Σ. ΕΛΜΕ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/9 11-2 ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Πέμπτη, 22/9/2022


Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους νέους θεσμούς αρχής της εφαρμογής ατομικής αξιολόγησης των μεντόρων και τωνι των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Κεραμέως έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη τους εκπαιδευτικούς να γυρίζουν την πλάτη στις αντιεκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις» της και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ, και να επεκτείνεται και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τις ΕΛΜΕ να παίρνουν αποφάσεις για απεργία αποχή μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες τους. Είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί την ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!! Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης εναντίον των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στο εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου.. Η προσφυγή της κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που βάζει σε αμφισβήτηση την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της με όπλο στα χέρια της το αντεργατικό τερατούργημα του ν. Χατζηδάκη. Η απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος, των διαδηλώσεων, τα “ανοιγμένα κεφάλια” των φοιτητών από τις ορδές των ΜΑΤ που παλεύουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, είναι ο μόνος δρόμος για να επιβάλει την πολιτική της και να προλάβει την αγωνιστική έκφραση της ογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα., Θα αντισταθούμε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας
Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας δεν θα υποκύψουμε παρά τις απαγορεύσεις και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Προχωράμε σε Παννατική στάση εργασίας τη Δευτέρα 26/9 από τις 11:00 μέχρι τις 14.00, και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 , στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συλλογικά αντιστεκόμαστε στη υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κ. ΚΟΤΣΟΛΑΚΟΣ                                                                    Α. ΜΠΑΧΤΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...