Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ: ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Παλλήνη 20/9/2022

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Οι εργαζόμενοι και τα εργατικά σωματεία θα προστατεύσουν το άσυλο.

Δεν θα αφήσουν μόνους τους φοιτητές.

Τρίτη 27/9/2022  ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7μμ

 

Με εντολή της κυβέρνησης, που υλοποιεί την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, ξεδιπλώνεται ένα κρεσέντο βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και της ΟΠΠΙ από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. ΜΑΤ επιτίθενται, δέρνουν και συλλαμβάνουν στο σωρό, με αποκορύφωμα την επίθεση στη συναυλία αλληλεγγύης στο ΑΠΘ την  Παρασκευή 16/9 ρίχνοντας χημικά μέσα σε 5000 κόσμο, καθώς και στην αντικατασταλτική  πορεία της Αθήνας το Σάββατο 17/9.

Δε θα επιτρέψουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό να γίνουν καθημερινότητα στις ζωές μας!

Ενώ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί. Ο στόχος δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

Γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρο ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι - χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. 

Σε συνέχεια των 2 νόμων - εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση προχωρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και εφαρμόζοντας μια πολιτική που επιτίθεται με σφοδρότητα και διαλύει ακόμα περαιτέρω την δημόσια & δωρεάν εκπαίδευση, ετοιμάζουν ένα πανεπιστήμιο φυλακισμένο στο πλαίσιο που ορίζει  η εκάστοτε κυβέρνηση , χωρίς πνοή, χωρίς μέλλον, χωρίς μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα,  χωρίς να ανήκει στον κάθε νέο και στην κάθε νέα του τόπου μας.  Ένα πανεπιστήμιο όπου θα βασιλεύει ο φόβος και όπου θα γεννιέται ο θυμός. Αυτό το πανεπιστήμιο χρειάζεται και τους αστυνομικούς του προστάτες!

Ως εδώ!

Κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους πως οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας, για αυτό και θα νικήσουμε! Παλεύουμε από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.

Απαιτούμε:

· Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα πατήσει ποτέ το πόδι της στα Πανεπιστήμια! Να διαλυθεί η ΟΠΠΙ!

· Κατάργηση των νόμων Κεραμέως και όλων των αντιδραστικών νόμων για την παιδεία που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

· Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της καταστολής και του αυταρχισμού!

Καλούμε την Τρίτη 27/9/2022 σε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια 7μμ από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους/ες, για να περιφρουρήσουμε στην πράξη το άσυλο και να κάνουμε ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι της στα ΑΕΙ! Για την κοινή μάχη για ειρήνη, ψωμί, δουλειά, δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή για όλους/όλες.

 

                                       Ο πρόεδρος                                                           Η γραμματέας

                              Κοτσολάκος Κυριάκος                                                    Μπαχτή Άννα 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...