Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Μπροστά στην απεργία της 24 Φεβρουαρίου

Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ    ΠΑΛΛΗΝΗ 21.2.2010


 

Μπροστά στην απεργία της 24 Φεβρουαρίου


 

  • Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει, το πρόγραμμα σταθερότητας πρέπει να ανατραπεί, τα κυβερνητικά μέτρα να αποτύχουν. Για την κυβέρνηση επιτυχία είναι να μειώσει το μισθό των εργαζομένων, να κόψει το δώρο, να μειώσει τις συντάξεις, να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα και τα ταμεία, να αυξήσει τη φορολογία, να διαλύσει τη δημόσια υγεία και την παιδεία, να προσφέρει ως δώρο στους επιχειρηματίες τις απολύσεις των εργαζομένων, δηλ. εφαρμογή της τεχνογνωσίας του ΔΝΤ.
  • Μπροστά στην αντιδραστική παλινόρθωση της πλέον ανεξέλεγκτης, αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλεται με την τρομοκρατία των ΜΜΕ και της Ε.Ε, με τις ευλογίες των ελλήνων βιομηχάνων, υπάρχει μόνο μία ελπίδα: Η καθολική αντίδραση των εργαζομένων. Δεν έχουμε άλλο όπλο για να ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική.
  • Δεν τρέφουμε αυταπάτες: η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει τα μέτωπα των απεργιών χρησιμοποιώντας γνωστές και δοκιμασμένες μεθόδους. Απέναντι στη διασπαστική πολιτική, που δυστυχώς χρόνια τώρα στηρίζεται στα γρανάζια ενός υποταγμένου συνδικαλισμού, εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουμε την πιο πλατιά ενότητα των εργαζομένων.

Πρώτο βήμα: συμμετοχή στην απεργία. Όχι για την τιμή των όπλων, όχι εθιμοτυπικά. Γιατί είναι αναγκαία σήμερα η καλλιέργεια πνεύματος αντίστασης, για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας.

Δεύτερο βήμα: Ο στόχος ενιαίος. Πρέπει να ηττηθούν όλοι εκείνοι που μας αντιμετωπίζουν ως ραγιάδες. Κυρίως τα πανίσχυρα ΜΜΕ που ανέλαβαν εργολαβικά να μας τρομοκρατούν επί 150 μέρες και η ΕΕ που μας δοκιμάζει στο πεδίο βολής ως πειραματόζωα. Για την επιτυχία του στόχου αυτού όλοι στο συλλαλητήριο.

Τρίτο βήμα: Ο αγώνας δεν τελειώνει με την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. Επιβάλλεται να είναι διαρκής και πολύμορφος. Μόνο έτσι θα ηττηθούν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση και τώρα μας καλούν να πληρώσουμε το λογαριασμό.


 

Αν την Τετάρτη, 24/2, νεκρώσουν τα πάντα, όπως επί Γιαννίτση, αν η απεργία αυτή αντιμετωπιστεί ως αφετηρία για την ανάπτυξη και κλιμάκωση ενός ενωτικού κινήματος αντίστασης, ανατροπής και αντεπίθεσης, υπάρχει ελπίδα όχι μόνο να ανατραπούν τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και να αναδειχτούν οι αιτίες που οδηγούν κάθε φορά σ' αυτά.


 

Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ,10.30, Μουσείο


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαθεοδώρου

Ο Γραμματέας

Γιάννης Αντύπας 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...