Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η θέση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 8.2.2010


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η θέση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ


 

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου,

η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η συμμετοχή μας πρέπει να είναι καθολική.

  1. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, για μη αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, για μη αύξηση των εισφορών και της φορολογίας, έγιναν τελικά το "πρόγραμμα… σταθερότητας", δηλ. της λεηλασίας των εργατικών κατακτήσεων, που περιλαμβάνει ονομαστική μείωση – για πρώτη φορά – του μισθού μας, αύξηση στα καύσιμα, νέο φορολογικό, παρατεταμένη λιτότητα, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, εξαγγελία για αύξηση των ορίων ηλικίας και κυνική δήλωση ότι δεν θα κάνουν τίποτα για τα ταμεία μας που καταρρέουν, κατάργηση διορισμών στο δημόσιο.

    Ειδικά στην εκπαίδευση μείωση κατά 50% των μόνιμων διορισμών και κατά 70% των αναπληρωτών, καταδικάζοντας χιλιάδες αναπληρωτές σε οριστική έξοδο από το δημόσιο σχολείο και μετατρέποντας τους μόνιμους εκπαιδευτικούς σε «λάστιχο» για να καλύψει τις ανάγκες, συνέχιση του αίσχους της ωρομισθίας.

  2. Η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης έχει και τη σφραγίδα των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε, που βλέπουν την επιτυχία των μέτρων της κυβέρνησης και σαν test επιτυχίας του συστήματος, δηλ. να πληρώσουν την κρίση εκείνοι που δεν ευθύνονται-οι εργαζόμενοι- και να κερδίσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, ενώ παράλληλα θα παίρνουν πίσω ό,τι με αγώνες μεταπολεμικά κέρδισαν οι εργαζόμενοι.
  3. Η «εγγύηση» του κράτους για ενιαία βασική σύνταξη επιπέδου ΟΓΑ, η σύνταξη με ανταποδοτικό μέρος με βάση τις εισφορές που θα πληρώνει ο εργαζόμενος στη διάρκεια του συνολικού εργασιακού βίου και η επαγγελματική σύνταξη μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών προαναγγέλλουν ένα ζοφερό μέλλον για κάθε εργαζόμενο. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δεν εγγυάται τις συντάξεις και ότι κάθε ταμείο πρέπει να εκποιεί περιουσιακά στοιχεία για να εξοικονομήσει χρήματα που το ίδιο το κράτος στο παρελθόν τα είχε αρπάξει, δεν αφήνει περιθώρια σε κανένα να αμφιταλαντεύεται για την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου.

    Συνάδελφοι

    Γνωρίζουμε και συμμεριζόμαστε τους ενδοιασμούς ή και την αγανάκτησή σας για την ΑΔΕΔΥ. Η ηγεσία της μέχρι σήμερα ακολούθησε πολιτική στρουθοκαμηλισμού και απέφυγε να πάρει σαφή θέση απέναντι στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που κάθε εργαζόμενος έβλεπε να έρχονται σαν χιονοστιβάδα. Έτσι ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αλληθώριζε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωνε την απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων στα προγράμματα stage με 400€ το μήνα και δεν έπαιρνε θέση, όταν οι εργαζόμενοι υφίσταντο μία άνευ προηγουμένου τρομοκρατία για τα ελλείμματα, για να δεχτούν το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης.

    Όμως ο καθολικός μας αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια όσων θέλουν υποταγμένο και απονευρωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα.

    Τα κυβερνητικά μέτρα είναι τα πιο σκληρά μέτρα που εξαγγέλλονται εναντίον των εργαζομένων μετά τη μεταπολίτευση από το 1974. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.


    Έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Η ανατροπή των προτάσεων Γιαννίτση για το ασφαλιστικό από τους εργαζόμενους έγινε.


     

    Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου τα σχολεία πρέπει να κλείσουν και να είμαστε όλοι στο συλλαλητήριο. (πλατεία Κλαυθμώνος,10.30 π.μ)


     

    από το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...