Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Όλοι στο συλλαλητήριο Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 11.00, πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 03.6.2010

Επείγουσα ανακοίνωση

Όλοι στο συλλαλητήριο

Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 11.00,
πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής τώρα.

 1. Η κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ επείγονται να ξεθεμελιώσουν την κοινωνική ασφάλιση, να επαναφέρουν το εργατικό «δίκαιο» του 19ου αιώνα, να καθιερώσουν μισθούς και συντάξεις πείνας και να εξοντώσουν τους εργαζόμενους με 40 χρόνια εργασίας-δουλείας.
 2. Οι απολογητές της πιο φρικτής πολιτικής εναντίον των εργαζομένων, τα ΜΜΕ, καθημερινά μας υποβάλλουν σε πλύση εγκεφάλου, για να υποταχθούμε. Πρέπει να τους πείσουμε ότι άδικα κοπιάζουν. Η μεγαλειώδης συμμετοχή των εργαζόμενων στις απεργίες και τα συλλαλητήρια στις 5 και 20 Μάη τους ανησυχεί. Γι' αυτό αποκρύπτουν από τα κανάλια τους τα μεγάλα συλλαλητήρια.
 3. Οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δεν συναινούν στην πολιτική τους. Διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους για την ανατροπή της και την πλήρη απόσυρση του πακέτου των μέτρων τώρα. Διαρκής και συντονισμένος αγώνας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι, το κεφάλαιο. Για να φύγει το ΔΝΤ και η Ε.Ε.
 4. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς αιδώ επαίρεται ότι μόνο η κυβέρνηση αυτή τολμά να κάνει μεγάλες τομές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό.

  Θα συμφωνήσουμε μαζί του.

 • Μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει την… τόλμη να μειώνει τους μισθούς πάνω από 20% ενώ προεκλογικά υποσχόταν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό .
 • Μόνο αυτή η κυβέρνηση «σαν έτοιμη από καιρό» μιλάει με …θάρρος σήμερα για σύνταξη 700€ μετά από 40 χρόνια δουλειάς, ενώ προεκλογικά διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι τα όρια συνταξιοδότησης δε θα αλλάξουν και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις .
 • Τέλος μόνο αυτή η κυβέρνηση μετατρέπει τη γενιά των 720€ σε γενιά των 560€(ο βασικός του νέου εργαζόμενου, εφόσον, βέβαια, δεν βρίσκεται στην ανεργία).

  Η βαρβαρότητα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. δεν θα περάσει.

  Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενός αιώνα!

  Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας!

  Στον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα! Στην ενότητα η δύναμή μας!

  Για το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ

  Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

  Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες