Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Καταγγελία κατά του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 31.5.2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής με ανακοίνωση της 17ης Μαΐου κατήγγειλε τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου για την ακύρωση πρακτικού του 2ου Γυμνασίου Παιανίας και τη διευθύντρια του ιδίου σχολείου για ανεπίτρεπτη λογοκρισία σε υπόμνημα που κατέθεσε συνάδελφος, για να καταχωριστεί στο βιβλίο πράξεων του συλλόγου.
  • Εφόσον ο σύλλογος διδασκόντων συγκλήθηκε νόμιμα από τη διευθύντρια του σχολείου και δεν τέθηκε θέμα νομιμότητας ούτε από την ίδια, ούτε από άλλο μέλος του συλλόγου διδασκόντων, έπρεπε να καταχωριστούν οι απόψεις των συναδέλφων και, μετά την έγκριση του πρακτικού, η απόφαση του συλλόγου είναι έγκυρη και από κανένα νόμο δεν προβλέπεται η υποβολή της πράξης του συλλόγου στον προϊστάμενο του Γραφείου για έγκριση.
  • Η ακύρωση της πράξης του συλλόγου διδασκόντων από τον προϊστάμενο του γραφείου είναι μη σύννομη. Ο προϊστάμενος του Γραφείου διέπραξε σοβαρότατο ατόπημα και θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, αν τυχόν είχε ακυρώσει πράξεις του συλλόγου που αφορούσαν δικαιολόγηση απουσιών ή προαγωγή μαθητών.
  • Ακόμη και στις περιπτώσεις που σύμφωνα με το νόμο η πράξη του συλλόγου διδασκόντων υποβάλλεται στον προϊστάμενο για εκτέλεση της απόφασης (π.χ πρόταση του συλλόγου για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος μαθητή), αν διαπιστώσει παρατυπίες, οφείλει να αναπέμψει το πρακτικό στο σύλλογο, για να θεραπεύσει τις παρατυπίες και να το υποβάλει εκ νέου και όχι να το ακυρώσει. Ακύρωση πράξης συλλόγου, σημαίνει επέμβαση στις αποφάσεις του συλλόγου των διδασκόντων και από καμιά διάταξη νόμου δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Ο έλεγχος της νομιμότητας της σύγκλησης του συλλόγου και της απόφασης που πάρθηκε ήταν αρμοδιότητα της διευθύντριας του σχολείου και τέτοιο θέμα δεν τέθηκε ποτέ από την ίδια στη διάρκεια της συνεδρίασης.
  • Αντί ο προϊστάμενος του Γραφείου να απαντήσει γραπτά στις αιτιάσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ ή να αναιρέσει την απόφασή του, απέστειλε σημείωμα πάνω σε φωτοτυπία νομοθεσίας του Υπουργείου παιδείας στην πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ και με άηθες ύφος ( « αν πράγματι ενδιαφέρεσθε για την αλήθεια και το δίκιο και όχι για τις ψήφους») την καλεί να ανακαλέσει. Με παρόμοιο σημείωμα απευθύνθηκε σε άλλο μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη.
  • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απρεπή και έξω από τα όρια που απαιτεί η θέση του συμπεριφορά του προϊσταμένου του 1ου Γραφείου προς το Δ.Σ της ΕΛΜΕ και καλεί τον Δ/ντη της Δ.Δ. Ε Ανατ. Αττικής να ανακαλέσει την ακύρωση του συγκεκριμένου πρακτικού.


     

    Για το Δ.Σ.

    Η πρόεδρος Ο γ. γραμματέας

    Άννα Μπαχτή Δημήτρης Παπαθεοδώρου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...