Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Γ.Σ. ΕΛΜΕ


Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής                                                                                                 Παλλήνη 11-7-2013 
                                                                                                              
                  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
                ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1.    H συγκυβέρνηση Σαμαρά μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ  βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση2.500 συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης. Οι 2500 καθηγητές εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο για 12500 απολύσεις στο δημόσιο που ψηφίστηκαν στο 2ο μνημόνιο το Φεβρουάριο του 2012. Η κυβέρνηση δηλώνει πως «2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στην δέσμευσή μας για 12.500 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων 7.500 θα είναι εκπαιδευτικοί». Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούν άλλες 11000 για το 2014.Οι διαθεσιμότητες μαζί με τη νέα φορολογική αφαίμαξη των εργαζομένων είναι το τίμημα για τη νέα δόση των 6,1 δις που θα πάει για την αποπληρωμή των τόκων στους δανειστές τους τραπεζίτες κι το κεφάλαιο.
2.     Η κατάργηση των 45 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση σηματοδοτεί  την  πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικότητες που καταργούνται είναι οι πιο μαζικές .Ο Υπ. Παιδείας πετάει στην ανεργία 2500 εκπαιδευτικούς και διώχνει από την τεχνική εκπαίδευση πάνω από 20.000 χιλιάδες μαθητές από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, λίγες ώρες μετά την παρουσία του στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ-ΑΚΜΗ (όμιλος που δραστηριοποιείται στις ειδικότητες που καταργούνται) στα οποία εξήρε το ρόλο του ομίλου στο χώρο της εκπαίδευσης. Ας μην ξεχνάμε επίσης τις καταγγελίες βουλευτών πως το σχέδιο Αθηνά για τα Πανεπιστήμια εκπονήθηκε από θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΜΗ. Η κατάργηση των ειδικοτήτων συνοδεύτηκε ,σήμερα ημέρα κινητοποίησης στο Υπ Παιδείας, από τις δηλώσεις του κ. Αρβανιτόπουλου στον ΕΟΠΠΕΠ  για «καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας», προσφέροντας δωρεάν ανασφάλιστη εργασία των νέων  ανθρώπων δώρο στους εργοδότες. Ο Υπ. Παιδείας, άξιος συνεχιστής των προκατόχων του , λειτουργεί ως σπόνσορας των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της εκπαίδευσης
3      Όλες οι διαθεσιμότητες, καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών στο δημόσιο αφορούν τους τομείς των κοινωνικών αγαθών , παιδεία, υγεία, πρόνοια , που δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυρθεί από τη χρηματοδότηση τους .
4.    Η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου αναφέρει ρητά πως όσοι θα απολυθούν , θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα ως ωρομίσθιοι , που δείχνει πως στόχος των απολύσεων δεν είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο και η αντικατάσταση της από ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα , με 200 και 300 ευρώ. Η επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα και στο δημόσιο.
5.     Οι 2500 απολύσεις εκπαιδευτικών είναι η αρχή .Τα «πλεονάσματα»,οι «αδυνατούντες να μπουν σε τάξη», οι «επίορκοι», η «αξιολόγηση» είναι οι δεξαμενές απ'οπου θα αντλήσουν τις επόμενες απολύσεις.
6.     Κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει . Κυβέρνηση-Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ μας οδηγούν στην κοινωνική καταστροφή. Φτώχεια ανεργία, διάλυση της δημόσιας παιδείας, υγείας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου είναι το σχέδιο τους για το ξεπέρασμα της κρίσης .Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δε τους σταματήσουμε εμείς  με τους αγώνες μας. Μόνος δρόμος για  τον κλάδο είναι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τους άνεργους, για να ανατραπεί  η πολιτική της κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις στην εκπαίδευση είναι αγώνας πρώτα από όλα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για να είναι νικηφόρος, πρέπει να δεθεί με τον αγώνα της ΕΡΤ, των ΟΤΑ, στην υγεία, των απολυμένων στη ΜΕΒΓΑΛ, τον Κατσέλη, τα τσιμέντα Χαλκίδας κλπ. Απευθυνόμαστε στους γονείς και τους μαθητές, για να υπερασπιστούμε μαζί το δικαίωμα στη μόρφωση.
7.    Για άλλη μια φορά απών από τους αγώνες είναι  ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Για άλλη μια φορά προκηρύσσει μια 24ωρη απεργία την Τρίτη 16/7,αφήνοντας αβοήθητους τους κλάδους και  διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδια της
8.    Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί  σε έκτακτη Γ.Σ τη Δευτέρα 15/7/2013,ώρα 19:00 μ.μ, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, για να αποφασίσουμε τις δράσεις μας για το επόμενο διάστημα. Να είμαστε όλοι εκεί.  Ειδοποιούμε όλους τους συναδέλφους των σχολείων μας
           Η πρόεδρος                                                                        Ο γραμματέας
         Άννα    Μπαχτή                                                              Πάνος      Μιχαλόπουλος


Αναζητήστε πληροφορίες