Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΑ, ΩΡΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΝΤΩΝ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                Παλλήνη 13/2/2015

                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


1.               Δύο μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους και υπάρχουν ακόμη 29 κενά στη Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής ακόμη και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ο Υπ. Παιδείας όμως προκλητικά δηλώνει πως υπάρχουν "πλασματικά κενά" και τμήματα με εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών. Οι δηλώσεις του δε μας εκπλήσσουν. Ακολουθεί πιστά την επιχειρηματολογία των προκατόχων του Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου και όχι μόνο, για "λουφαδόρους  και αργόμισθους" εκπαιδευτικούς, για κακοδιαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού ,προκειμένου να καλύψουν την πολιτική τους, που δεν είναι άλλη από την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων στην Δημόσια Παιδεία. δηλ του μη διορισμού  μονίμων εκπαιδευτικών, των μειωμένων προσλήψεων αναπληρωτών και του περιορισμού των δημοσιονομικών δαπανών. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται, για να προετοιμάσουν το έδαφος  για  νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
2.             Ο Υπ. Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει ακούσει τίποτα για εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές που μετακινούνται σε 3 και 4 σχολεία, για να καλύψουν το ωράριό τους, για τα σχολεία που δεν μπορούν να βγάλουν πρόγραμμα εξαιτίας των πολλαπλών μετακινήσεων και των κενών, που υπάρχουν ακόμη και τώρα. Δεν έχει ακούσει τίποτα για  τα κενά που προκύπτουν από σοβαρές ασθένειες εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς, και δεν φροντίζει να τα καλύψει, ακόμη και αν αφορούν πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Δεν έχει ακούσει τίποτα για εκπαιδευτικούς με σοβαρές ασθένειες οι οποίοι βιώνουν τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής , όταν εξαναγκάζονται να καλύψουν πλήρως το ωράριό τους, γιατί  η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα ο Υπ. Παιδείας δεν επιτρέπει  διευκόλυνση στο διδακτικό ωράριο. Αντιθέτως, με εγκύκλιό του πριν από λίγο καιρό «εφιστούσε την προσοχή» περιφερειακών Δ/ντών και Δ/ντών Διευθύνσεων για την εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών υπενθυμίζοντας ότι τυχόν ανάθεση γραμματειακής υποστήριξης ή ενισχυτικής διδασκαλίας αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα , αν δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά.
3.             Οι δηλώσεις του Υπ. Παιδείας είχαν ως αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πιέσεις από τη διοίκηση για "μπάλωμα" των κενών με κάθε τρόπο. Ήδη πιέζονται σχολεία να κάνουν περικοπή στο αναλυτικό πρόγραμμα, για να μετακινηθούν καθηγητές, ακόμη και αν καλύπτουν ωράριο με μαθήματα α΄και β΄ανάθεσης, σε  άλλα σχολεία., μετακινήσεις στην Α΄/βάθμια Εκπαίδευση κλπ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι καθηγητές κοινών με την πρωτοβάθμια ειδικοτήτων θα αναγκαστούν να αφήσουν περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα , για να καλύψουν κενά στην πρωτοβάθμια, βάσει μιας ακόμη μνημονιακής εγκυκλίου του Υπουργείου. Αλήθεια, γιατί ο Υπουργός δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να καταργήσει αυτά τα προγράμματα, ομολογώντας ότι μνημόνιο και ποιοτική δημόσια παιδεία είναι έννοιες μη συμβατές;
·               Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καλεί τους Συλλόγους διδασκόντων, τους Δ/ντες των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς να μη συναινέσουν και να μην αποδεχτούν καμία τέτοια παράτυπη εντολή και να ενημερώσουν το Δ.Σ της ΕΛΜΕ.
·                Το Δ.Σ σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ της Αν. Αττικής θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντη Εκπαίδευσης  καθώς και στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής  μαζί με τις ΕΛΜΕ του λεκανοπέδιου.·               Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας που πραγματοποιούν οι ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, Τετάρτη 17/2/2016, 13.30 μ.μ.            Η πρόεδρος                                              Ο γραμματέας

Αναζητήστε πληροφορίες