Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΕΛ

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                          ΠΑΛΛΗΝΗ 19/7/2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο υπουργός παιδείας εξέδωσε την Παρασκευή 15/7  εγκύκλιο με την οποία καθορίζει τις προϋποθέσεις λειτουργιας τμημάτων  προσανατολισμού για το Λύκειο. Δυστυχώς,  τα σχολεία κατηγοριας Α-Γ (τα περισσότερα σχολεία της Αν. Αττικης) πέφτουν θύμα της πολιτικής των μνημονιακων περικοπών.
Πιο συγκεκριμένα , για τα σχολεία με 1 τμήμα γενικής παιδείας απαιτούνται 11 μαθητές, για τα σχολεία με 2 τμήματα γ.π. 15 μαθητές και για σχολεία με 3 ή περισσότερα   τμήματα γ.π. 20 μαθητές.. Μέχρι εδώ θα πει κανεις ότι οι αριθμοί δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με την αντίστοιχη  περσινή εγκύκλιο. Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διάφορα: αφαιρείται απο τον Περιφερειακό Δ/ντη η δυνατότητα να εγκρίνει  τμήμα με λιγότερους μαθητές , με εισήγηση του Δ/ντη εκπαίδευσης.
Θεωρουμε μια τέτοια απόφαση καταστροφική. Θα έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεωθούν μαθητές και  μαθήτριες να μετακινηθούν σε αλλά σχολεία, εφόσον δε δημιουργηθεί το τμήμα που επιθυμούν. Άλλοι θα αναγκαστούν να επιλέξουν διαφορετικό προσανατολισμό, ενω μεγαλα θα είναι και παλι τα πλεονάσματα των συναδέλφων,οι οποίοι θα αναγκαστούν να πάνε σε δεύτερο και τρίτο σχολείο για συμπλήρωση του ωραρίου τους. Προοπτικα δε αυτό σημαίνει και μαρασμό μικρών λυκείων, τα οποία θα βλέπουν τους μαθητές τους να τα εγκαταλείπουν, εφόσον δε θα προσφέρουν όλες τις δυνατές επιλογές. Νέες καταργήσεις λοιπον και συγχωνεύσεις και συνέχεια σε μια πολιτικη περικοπών και εξοικονόμησης πόρων χωρίς τέλος. Μόνιμα χαμένος είναι το δημόσιο σχολείο, η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι νέοι και οι νέες αυτής της χώρας , που βλέπουν τα όνειρα τους να πετσοκόβονται και να συνθλίβονται απο τη δημιουργική λογιστική και τους κόφτες της μνημονιακής εποχής στην οποία είχαν την ατυχία να ζουν.  
Απαιτούμε απο τον υπουργό να αποσύρει αμέσως την εγκύκλιο δίνοντας για όλα τα σχολεία το δικαίωμα έγκρισης ολιγομελων τμημάτων από τον περιφερειακό δ/ ντη εκπαίδευσης , καταργώντας παράλληλα το 27 για τη δημιουργία δεύτερου τμηματος και υλοποιώντας το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού εκπαιδευτικού κινήματος για 10 μαθητές ανα τμήμα στον προσανατολισμό και 20 στη γενική παιδεία.
Θα δώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημοσίου σχολείου μέχρι το τέλος!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.                                                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.                                                              ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...