Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ε΄ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 10/12/09
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
1. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας με αφορμή την οικονομική και χρηματιστηριακή κρίση του συστήματος συρρικνώνονται για μια ακόμη φορά. Ο νέος προϋπολογισμός φορτώνει, ως συνήθως, στις πλάτες των εργαζομένων τα ελλείμματα του κράτους και τα χρησιμοποιεί για να μας τρομοκρατεί καθημερινά.
2. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, μέσα από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά βάζει και πλάτη μέσω του «κοινωνικού διαλόγου» για να περάσουν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.
Η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τον κοινωνικό διάλογο, και επιδιώκει να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των συναδέλφων.
3. Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός δεν πρέπει να περάσει. Η ανασφάλιστη εργασία που έχει γίνει καθεστώς μέσω των προγραμμάτων stage, η ωρομισθία στην εκπαίδευση, οι «μεταρρυθμίσεις» στο ασφαλιστικό, η λιτότητα μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με την καθολική αντίδραση των εργαζομένων. Στις 17 Δεκέμβρη πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε στο συλλαλητήριο στα προπύλαια. Τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων φοβάται η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί της Ε΄ ΕΛΜΕ διεκδικούν:
• Μαζικές προσλήψεις τώρα – Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη, μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους. Στον κλάδο μας ειδικά κατάργηση της ωρομισθίας, όχι κάλυψη οργανικών θέσεων με αναπληρωτές, κατάργηση του ΑΣΕΠ, μαζικούς διορισμούς τώρα.Να αποσυρθεί το κείμενο διαβούλευσης και οι προτάσεις Διαμαντοπούλου – ΔΕΝ τα αποδεχόμαστε ως βάση για συζήτηση.
• 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
• Δημόσια Υποχρεωτική Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά.
• Να καλυφθούν τα ελλείμματα των ταμείων . Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Να επιστραφούν τα κλεμμένα.Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.
• Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς. Όχι στην Αποκέντρωσή τους!
• Ενιαίο 12χρονο Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο, Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

Πέμπτη 17/12 συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας 11-2 (πρωινός κύκλος) 2-5 (απογευματινός κύκλος) και στο συλλαλητήριο στα προπύλαια, ώρα 12.30

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Για το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ
ο Πρόεδρος                       ο Γεν. Γραμματέας.
Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...