Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ" 7/12 Στάση εργασίας

Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 1.12.2009
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε λίγες μέρες κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που έπεσε θύμα ακραίας αστυνομικής βίας , απόρροια του αυταρχισμού που διέπει διαχρονικά τα σώματα ασφαλείας στη χώρα μας και που εκδηλώνεται συχνά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε βάρος μεταναστών, ακόμη κι αν δεν έχει τόσο τραγικά αποτελέσματα.
Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ
1. Τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου αποφασίζει ομόφωνα, σύμφωνα και με την πρόσκληση της ΟΛΜΕ, να συμμετάσχει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο συλλαλητήριο (Προπύλαια 12.30μμ)
2. Για το λόγο αυτό κηρύσσει την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας(από 11π.μ.-2μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2-5μ.μ. για την απογευματινή βάρδια), για όλους τους συναδέλφους που έχουν μάθημα αυτές τις ώρες( ανεξάρτητα δηλ. από το αν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση ).
3. Καλεί την κυβέρνηση εκτός από το όνομα να αλλάξει και τη νοοτροπία του υπουργείου και τον αρμόδιο Υπουργό να αποφασίσει « με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» .
4. Καταδικάζουμε κάθε μορφή αυταρχισμού αλλά πρώτα και κύρια λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , την πιο διαρκή, σκληρή και αποκρουστική μορφή βίας, γιατί στρέφεται κατά των αδυνάτων, αυτών που κατά τον Επιτάφιο του Περικλή οφείλουν πρώτα πρώτα να προστατεύουν οι θεσμοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Για το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ
ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας.
Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...