Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Γ.Σ. για συνέδριο ΟΛΜΕ

Ε ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 6.4.2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  1. Τετάρτη, 29/4, ώρα 10.00, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης θα γίνει τακτική Γ.Σ , για την εκλογή αντιπροσώπων που θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Έχει χορηγηθεί άδεια απουσίας από τα σχολεία για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη Γ.Σ .
  2. Οι εκλογές θα γίνουν στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 7/5, από 08.00 π.μ έως 20.00.
  3. Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι Σάββατο 2/5, ώρα 10.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση : dimfan.pap@gmail.com ή στο προεδρείο της ΕΛΜΕ.
  4. Σύμφωνα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ δε μπορούν να είναι υποψήφιοι ωρομίσθιοι μερικής απασχόλησης.
  5. Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΟΛΜΕ (17.3.2009).

· Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου οι συνάδελφοι που ψήφισαν στις εκλογές των «ΕΛΤΕΕ». Για την κατοχύρωση των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να ζητείται η κατάσταση ψηφισάντων στο πρόσφατο συνέδριο της «ΟΛΤΕΕ» ή η κατάσταση των μελών της τοπικής «ΕΛΤΕΕ». Τα Δ.Σ. των τοπικών «ΕΛΤΕΕ» είναι υποχρεωμένα να παραδώσουν οπωσδήποτε τα αιτούμενα στοιχεία. Σε περίπτωση άρνησής τους ζητείται η συνδρομή του Πρωτοδικείου.

· Σχετικώς με το θέμα υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 30 παρ. 4 του ν.1264 : « Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή».

· Τόσο οι ΕΛΜΕ, όσο και οι «ΕΛΤΕΕ», είναι κλαδικές οργανώσεις. Άρα, δε μπορεί ένας εκπαιδευτικός να είναι, ταυτόχρονα, μέλος και στις δύο.

· Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε υπηρεσίες όπως π.χ. ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΙΑΕΚΕ, ΠΕΚ, ΓΑΚ, Βιβλιοθήκες, κ.λπ. διατηρούν το δικαίωμα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» κατά τη διάρκεια της απόσπασής τους και ψηφίζουν στις οργανικές τους θέσεις.

Για το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...