Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Ψήφισμα συμπαράστασης (Ξάνθη - φοιτητές)

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. της E΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής αποφασίζει ομόφωνα να συμπαρασταθεί στους 6 φοιτητές του ΔΠΘ που δικάζονται την Τρίτη 27/10/2009 μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Ξάνθης για κινητοποιήσεις που έγιναν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2005 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών, που προωθούσε ο τότε πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο των συνολικότερων επιλογών για χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Υπενθυμίζουμε ότι το πρυτανικό συμβούλιο του ΔΠΘ είχε προχωρήσει στη σύναψη διπλής σύμβασης για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, τόσο με το ΕΙΝ όσο και με επιχειρηματία.

Ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης με αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις κατήγγειλε αυτές τις μεθοδεύσεις και προχώρησε τότε σε μαζικές κινητοποιήσεις και δυναμικές μορφές πάλης. Οι έξι φοιτητές διώκονται γιατί υλοποίησαν αποφάσεις που ελήφθησαν από τα συλλογικά τους όργανα στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που είχαν επιλέξει.

Θεωρούμε ότι στις δημοκρατίες δεν νοείται η ποινικοποίηση των μαζικών, συνδικαλιστικών αγώνων ούτε η δίωξη των μαζικών φορέων και των μελών τους. Η εμπλοκή των δικαστικών αρχών σε θέματα συνδικαλιστικής δράσης κρίνεται άστοχη και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Είναι καιρός να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην ιστορία χωρίς άλλη ταλαιπωρία των φοιτητών που λειτούργησαν με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους και των οργάνων τους.

Παρασκευή 23/10/2009

Για το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ

ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας.

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...