Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΜΕ: Λυκουρέντζος

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 6/4/09


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6-4-09, συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από την πλευρά του ΥΠΕΠΘ στα αιτήματα που έχει θέσει η ΟΛΜΕ και στη νέα πολιτική ηγεσία.
Κατά τη συνάντηση δεν δόθηκε από την πλευρά του κ. Υφυπουργού καμία απάντηση ούτε καν έγινε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οικονομική αναβάθμιση εκπαιδευτικών, καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κατάργηση της βάσης του «10», ουσιαστική στήριξη της ΤΕΕ κ.λπ.).
Ο Υφυπουργός Παιδείας, απαντώντας στα αιτήματα της ομοσπονδίας μας, αναφέρθηκε στην πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καθιερώσει από το Σεπτέμβρη ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στους 25 κατά ανώνατο όριο, στη σύσταση επιτροπής για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, στην αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (θα γίνεται πλέον από τους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων), και στη θεσμοθέτηση πρακτικής άσκησης των μαθητών των ΕΠΑΛ.
Ο Υφυπουργός παιδείας διευκρίνησε ότι η υλοποίηση πολλών από τα παραπάνω θα εξαρτηθεί από το εάν θα συμφωνήσει και το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας.

Αναζητήστε πληροφορίες