Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 10.6.2009

«Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ»

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεδρίασή του την Τρίτη 10/6/2009 και μετά από συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία υπερκαταστήματος τύπου MALL στεγασμένης επιφάνειας περίπου 100.000 τ.μ. στην Παλλήνη κατέληξε στα εξής:

1. Η περιοχή των Μεσογείων έχει δεχτεί τεράστιες επεμβάσεις την τελευταία 15ετία ( αεροδρόμιο, Αττική οδός, έκρηξη οικιστικής ανάπτυξης, συγκέντρωση οικονομικών δραστηριοτήτων ) χωρίς υποστήριξη από αντίστοιχες υποδομές (πχ.αποχέτευση) με αποτέλεσμα να κινδυνεύει προοπτικά να γίνει μια από τις πιο επιβαρυμένες περιβαλλοντικά περιοχές της χώρας, όπως επανειλημμένα έχουν δείξει σχετικές έρευνες (σοβαρή μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, ατμοσφαιρική ρύπανση ,κυκλοφοριακός φόρτος κλπ.).

2. Ένα τέτοιου μεγέθους υπερκατάστημα με υπερτοπική σημασία –απευθύνεται σε 2,5 εκατ. καταναλωτές (!!!) αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, μια νέα, τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση για την περιοχή εγκατάστασης Παλλήνη –Κάντζα , Μπαλάνα –Γέρακας ,Αργιθέα –Παιανία ,αλλά όμως και για όλη την περιοχή των Μεσογείων γι αυτό και η πρόταση της ιδιοκτήτριας εταιρείας για τη δημιουργία του απορρίφθηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

3. Η δημιουργία του απαιτεί αλλαγή χρήσεων γης και κινείται προς την ίδια, καταστροφική, κατεύθυνση, της «ανάπτυξης» με όποιο κόστος, με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο για τα Μεσόγεια του ΥΠΕΧΩΔΕ .

4. Ο χώρος κατασκευής του εφάπτεται με το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο προβάλλοντας ένα μοντέλο μαζικής διασκέδασης και κατανάλωσης που ως δάσκαλοι απορρίπτουμε για τα παιδιά και τους μαθητές μας.

5. Τα Μεσόγεια έχουν άλλα, μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα που ταλαιπωρούν παλαιούς και νεότερους κατοίκους ( αποχέτευση, έλλειψη ενός δημόσιου νοσοκομείου, εκρηκτικό πρόβλημα σχολικής στέγης ,προστασία ελεύθερων χώρων …) και είναι ανεπίτρεπτο αντί να λύσουμε αυτά να δημιουργούμε νέα.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους:

  1. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία MALL στην Παλλήνη και όπου αλλού στην Αττική και ζητάμε η περιοχή να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων
  2. Καλούμε τους καθηγητές και μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Αν. Αττικής να αντιδράσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο (συμμετοχή σε κινήσεις πρωτοβουλίας, συλλογή υπογραφών, κινητοποιήσεις …)
  3. Θα συμμετάσχουμε ως φορέας που θίγεται άμεσα σε όποια κινητοποίηση κρίνουμε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για το Δ Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ

ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Κώστας Χουρδάκης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...