Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

ΟΛΜΕ – Καταγγελία ρατσιστικής επίθεσης


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
Αθήνα, 27/1/10

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε την φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά ομάδας 50 ατόμων, τα οποία στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Πανόρμου), στην Αθήνα, επιτέθηκαν εναντίον πολιτών, που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής κινητοποίησης   πολιτιστικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων της περιοχής.
      Μια 50χρονη, σοβαρά τραυματισμένη και ακόμα 2 πολίτες, ελαφρύτερα, είναι ο απολογισμός αυτής της επίθεσης που έγινε μέρα μεσημέρι. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί σε 44 προσαγωγές.
      Επισημαίνεται ότι πρώτη φορά γίνεται κάτι παρόμοιο σε γειτονιά της Αθήνας. Τα ίδια δηλαδή αυτά στοιχεία, πρώτα να προσπαθούν να διαλύσουν μια αντιρατσιστική εκδήλωση  (στον πολιτιστικό σύλλογο Αμπελοκήπων, πριν από 2 εβδομάδες) και μετά από μέρες να επιτίθενται εν ψυχρώ, με δολοφονικές διαθέσεις, σε αντιρατσιστές διαδηλωτές.
Σε μια εποχή όπου η ξενοφοβία και ο ρατσισμός θεριεύουν εξαιτίας της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του φασισμού να σηκώσουν κεφάλι.
Το κίνημα θα δώσει απάντηση με τους αγώνες του.
     Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Αναζητήστε πληροφορίες