Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Απεργία και συλλαλητήριο Πέμπτη 11 Μαρτίου

Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής. Παλλήνη 9.3.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν- η κυβερνητική πολιτική μπορεί να ανατραπεί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είναι πια ξεκάθαρο ότι :

  • Είμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματά και τη ζωή μας, η οποία εξαπολύεται από την κυβέρνηση και την ΕΕ και είναι σκληρότερη από κάθε προηγούμενη από το 74 και μετά. Δεν πρόκειται απλώς για μέτρα αλλά προωθείται η συνολική ανατροπή των όρων ζωής που βιώνουμε και των εργασιακών κατακτήσεων της τελευταίας πεντηκονταετίας.
  • Αν δεν αντιδράσουμε δεν θα σταματήσουν εδώ. Η κυβέρνηση και η ΕΕ μάς χρησιμοποιούν σαν πειραματόζωα, για να περάσουν στο επόμενο στάδιο που είναι η πλήρης κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
  • Στα ίδια πλαίσια το νομοσχέδιο για την Παιδεία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Διαμαντοπούλου επεκτείνει τα ωράρια, προωθεί την αποκέντρωση και την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία του δημόσιου σχολείου και περικόπτει θέσεις εργασίας

    Γι αυτό θέλουν να ξεμπερδεύουν με τις αντιδράσεις των εργαζομένων και φοβούνται τις κοινωνικές εκρήξεις.

  • Τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης πλήττουν όλους τους εργαζόμενους. Παρά την αμέριστη συμπαράσταση των ΜΜΕ, που μας τρομοκρατούν επί 5 μήνες, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει ούτε για την αναγκαιότητα ούτε για την αποτελεσματικότητα τους. Τα μέτρα είναι άδικα και, μπροστά στην κατακραυγή, αναγκάζονται και οι ίδιοι να το παραδεχτούν με επιχειρήματα του τύπου «άλλο η ιδεολογία μας και άλλο η πολιτική μας».

    Οι εργαζόμενοι καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική «διεξόδου από την κρίση» και επιθυμούν την ανατροπή της. Από μας εξαρτάται η μη επιβολή τους.

  • Να μην πιστεύει κανείς ότι τα μέτρα λιτότητας θα βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας έχει σε ανύποπτο χρόνο προεξοφλήσει την αποτυχία των μέτρων που έχει λάβει και πιστεύει ότι θα οδηγήσουν την χώρα σε ύφεση και καταστροφή: «αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης.» (δήλωση ιδίου,12.9.2010).
  • Μη αντίδραση στα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα, θα ικανοποιήσει μόνο εκείνους που επιζητούν διαρκώς θυσίες από το λαό ( βλ. δηλώσεις ΣΕΒ…), όσους ευθύνονται για την καταλήστευση των ταμείων μας, για τα σκάνδαλα τύπου SIEMENS, και οι οποίοι δυστυχώς παραμένουν ατιμώρητοι. Η πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική πρέπει να ανατραπεί.


     

  • Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή που πρέπει, με τη μαζική μας συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ να δείξουμε ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι την ανατροπή της επίθεσης


     

    Τώρα κρίνεται

  • Αν θα παγώσουμε το νόμο και δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του.
  • Αν θα ανακόψουμε την συνέχιση των επόμενων πακέτων μέτρων.

    Τα λεφτά υπάρχουν και τα συγκεντρώνουν ακόμα περισσότερο στους τραπεζίτες και τους οικονομικά ισχυρούς. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

    Δεν πρέπει να λείπει κανένας μας από την απεργία και το συλλαλητήριο.


    Πέμπτη ,11/3,

    (προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στο Μουσείο, ώρα 10.30.)

    Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής

    ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας

    Δημ. Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...