Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΟΛΜΕ: Αποσπάσεις

Ο.Λ.Μ.Ε.

e-mail: olme@otenet.gr                     Αθήνα, 30/4/2010                    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

Σχετικά με το ζήτημα των αποσπάσεων των συναδέλφων εκπαιδευτικών, τα προτεινόμενα στο σχέδιο νόμου αφήνουν πολλά σημεία ασαφή και αδιευκρίνιστα, σε άλλα δε βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση με προηγούμενες εξαγγελίες της κας Διαμαντοπούλου.

Επίσης, με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις αποσπάσεις η διαδικασία τους παραπέμπεται στην «Επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στον τρόπο πρόσληψης και διορισμού των εκπαιδευτικών, στις μεταθέσεις και αποσπάσεις αυτών……», δηλαδή σε ένα κείμενο το οποίο δεν έχει ψηφιστεί, από την άλλη όμως θεωρείται ως δεδομένο ή ως υπάρχουσα νομοθεσία. Αυτό είναι όχι μόνο παράλογο αλλά και παράνομο.

  • Αρχικά, σε κανένα σημείο της εγκυκλίου δεν προβλέπεται τι θα ισχύσει για όσους συναδέλφους διανύουν τον πρώτο χρόνο απόσπασής τους στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, στα γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων, των Διευθύνσεων και των Γραφείων Εκπαίδευσης. Οι συνάδελφοι αυτοί επέλεξαν, πέρυσι, να αιτηθούν την απόσπασή τους στους παραπάνω φορείς, στηριζόμενοι στην ισχύουσα εκείνη τη στιγμή νομοθεσία, που επέβαλε την τριετή παραμονή τους στην υπηρεσία απόσπασής τους. Συνεπώς οποιαδήποτε αιφνιδιαστική ανατροπή αυτού του όρου, σήμερα, θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στον οικογενειακό, οικονομικό, κλπ σχεδιασμό τους.
  • Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για την ηθική απαξίωση των εκπαιδευτικών, όλο το προηγούμενο διάστημα η Υπουργός Παιδείας κατήγγειλε τη νοοτροπία των «βολεμένων στις υπηρεσίες εκπαιδευτικών που λαμβάνουν από πάνω και τα μόρια της οργανικής τους θέσης». Με βάση όμως τη δική της εισήγηση έρχεται και η ίδια να συνεχίσει τη πελατειακή και ρουσφετολογική πρακτική των αποσπάσεων, καθώς όσοι θα αποσπούνται μελλοντικά στις παραπάνω υπηρεσίες θα πριμοδοτούνται με δύο επιπλέον μόρια, από εκείνα της πλησιέστερης στην υπηρεσία απόσπασης σχολικής μονάδας.
  • Αρνείται να υιοθετήσει την πρόταση της ΟΛΜΕ για την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

    Ζητάμε :

    • όλοι οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί να παίρνουν τα μόρια της πλησιέστερης στη θέση απόσπασής τους σχολικής μονάδας
    • θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) για όλες τις αποσπάσεις.


 


 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...