Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Μπροστά στην απεργία της Πέμπτης


Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 17.5.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μπροστά στην απεργία της Πέμπτης
Τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί μας ανέτρεψαν τη ζωή

 

  • Τώρα είναι όλα φανερά. Οι μάσκες έπεσαν ακόμη και για τους πιο δύσπιστους. Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πήρε την εξουσία ούτε για να καταγγείλει το πάγωμα των μισθών της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε για να χορηγήσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ούτε για να κάνει πράξη το προεκλογικό της σύνθημα ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά για να γίνει το όχημα να περάσει η πολιτική της βαρβαρότητας και να χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως πειραματόζωο του ΔΝΤ και της ΕΕ για την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα.

  • Η επιστροφή στη βαρβαρότητα είναι που δεν έχει «κόκκινες γραμμές». Όλοι προεξοφλούν ότι η οικονομία οδηγείται σε ύφεση και θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα. Το ερώτημα που πλανάται σε όλη την Ευρώπη είναι αν οι εργαζόμενοι θα αποδεχτούν το στραγγαλισμό τους και την επιστροφή στο 19ο αιώνα ή θα ξεσηκωθούν και θα ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική . Η απεργία της 5ης Μαΐου με 200.000 στους δρόμους έχει τρομάξει πολλούς και είχε πολλούς αποδέκτες: την ΕΕ, το ΔΝΤ αλλά και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που βλέπουν στην αντίστασή μας μια χαραμάδα ελπίδας.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν

  • Κατανοούμε τις ενστάσεις πολλών συναδέλφων ότι απεργίες μικρής διάρκειας δεν μπορούν να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση όλων των εργαζομένων και συμμετοχή όλων στα συλλαλητήρια για να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Η μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια έχει ανησυχήσει το ΔΝΤ και την ΕΕ και φοβούνται ότι μια εξέγερση των εργαζομένων θα τους ανατρέψει την πολιτική που ονειρεύονται να περάσουν. Το νέο ασφαλιστικό ενταφιάζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και επιβάλλει την δια βίου εργασία, όπως έχουν επιβάλει τη δια βίου περιπλάνηση για αναζήτηση εργασίας.

  • Οι ανατροπές είναι μεγάλες και δε θα σταματήσουν αν δεν τις σταματήσουμε εμείς. Παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η απεργία πρέπει να πετύχει και το συλλαλητήριο πρέπει να είναι μαζικό. Αν ο αγώνας μας απομαζικοποιηθεί, αυτοί που επέβαλαν τα μέτρα αυτά θα μας έχουν νικήσει.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00)
    Τα μέτρα ήρθαν για μείνουν.
    Είναι στο χέρι μας να τους τα επιστρέψουμε.

     
    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ της ΕΛΜΕ
    Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
    Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...