Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 1.7.2010


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στέκεται στο πλευρό των μελών του Δ.Σ της ΕΛΜΕ κατά τη συνδ. Χρονιά 2004-2005 καθώς και 16 καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Γέρακα που δικάζονται για συκοφαντική δυσφήμηση τη Δευτέρα 5.7.2010, επειδή κατήγγειλαν συνάδελφο του ίδιου σχολείου για αντισυναδελφική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά .
  • Η συγκεκριμένη συνάδελφος,την 1η Απριλίου 2005, κάλεσε την αστυνομία μέσα στο σχολείο για τη σύλληψη -με τη διαδικασία του αυτόφωρου- συναδέλφου του ίδιου σχολείου και μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ (έγγραφο του Α.Τ. Γέρακα προς τον τότε πρόεδρο της Ε΄ ΕΛΜΕ).
  • Οι συνάδελφοι με τη στάση τους υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια του κλάδου και περιφρούρησαν το χώρο του σχολείου ως χώρο παιδαγωγικής ελευθερίας. Ένας τέτοιος χώρος έπρεπε να είναι σεβαστός πρώτα από τους διδάσκοντες και όχι να βεβηλώνεται από την επέλαση αστυνομικών δυνάμεων με την ανεπίτρεπτη ενέργεια της συναδέλφου.
  • Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ θα εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο με τον πρόεδρο ως μάρτυρα υπεράσπισης όλων των συναδέλφων και θα συνδράμει οικονομικά για τα έξοδα της δίκης.


 

Από το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ

Αναζητήστε πληροφορίες