Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτα το ΔΝΤ και μετά ο μαθητής

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 1.9.2010

Συνάδελφοι , Καλή Σχολική Χρονιά.

Πρώτα το ΔΝΤ και μετά ο μαθητής.

  1. Το υπουργείο παιδείας, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών από τη μείωση των διορισμών και από τον τριπλάσιο αριθμό συνταξιοδοτουμένων, θα επιχειρήσει να επιβάλει τμήματα 28-30 μαθητών και υποχρεωτικές υπερωρίες. Οι σχετικές δηλώσεις υπουργού και υφυπουργού παιδείας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις τους. (Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση διέγραψε τις υπερωρίες των δύο προηγούμενων ετών, για να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες!)
  2. Οι μάσκες έπεσαν: Η κυβέρνηση δε μπορεί επικαλούμενη την οικονομική κρίση να περικόπτει δραστικά τις δαπάνες για την παιδεία και από την άλλη να προσφέρει αφειδώς χρήματα στις τράπεζες από τις οποίες δανείζεται με 6%, για να έχουν κέρδη τα «ευαγή» αυτά ιδρύματα, και οι εργαζόμενοι να λιμοκτονούν.

Επειδή ο κλάδος των εκπαιδευτικών με τους αγώνες του για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση έχει ματώσει και έχει κερδίσει με υψηλό τίμημα την αξιοπρέπειά του

το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

  • Δε θα επιτρέψει τη λειτουργία τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές και 20 στις κατευθύνσεις.
  • Καλεί τους συναδέλφους να μην πάρει κανένας υπερωρίες. Πάγια θέση του κλάδου ήταν και είναι: Καμία υπερωρία, για να διορισθούν αδιόριστοι συνάδελφοί μας. Όχι στην κάλυψη κενών με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Θα συνεργαστεί με τους γονείς και τους μαθητές, για μην περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου παιδείας. Γονείς, μαθητές, καθηγητές ενωμένοι δε θα επιτρέψουν συγχώνευση τμημάτων.
  • Δε θα επιτρέψει μετακινήσεις συναδέλφων σε άλλες περιοχές. Θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο την οργανική θέση. Την κρίση του συστήματος και την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ και στην ευρωπαϊκή τράπεζα δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και της απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης δε θα περάσει. Έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές μας να αντισταθούμε.

Συνάδελφοι, αν το υπουργείο «αβρόχοις ποσί» περάσει την πολιτική του τώρα, ο κατήφορος δε θα σταματήσει εδώ. Στη γωνία μας περιμένει ο «Καλλικράτης» και τα σχολεία στους δήμους. Η κυβέρνηση έχει ανοίξει τα χαρτιά της: Μετατάξεις, απολύσεις περιορισμό του δημόσιου τομέα με όχημα την αυτοαξιολόγηση και την αποκέντρωση. Η μέχρι τώρα στάση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Οφείλουμε να συσπειρωθούμε, για να αντιμετωπίσουμε το Μεσαίωνα που έρχεται.


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...