Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ Ανατ. Αττική
Παλλήνη 19 .9.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλούμε –μετά από κοινή απόφαση των ΕΛΜΕ και Συλλόγων Πρωτοβάθμιας της Αθήνας– όλους τους συναδέλφους σε παράσταση και μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17),
την
Τρίτη 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 12:30 το μεσημέρι.

Καταγγέλλουμε τις συγκεκριμένες αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υλοποιούν με ιδιαίτερα σκληρό και αυταρχικό τρόπο η Περιφερειακή Διεύθυνση και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ορισμένα ΠΥΣΔΕ. Πρόκειται για πρακτικές που υποβαθμίζουν δραματικά το επίπεδο λειτουργίας των σχολείων και πλήττουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους.

Απαιτούμε:

-Άμεση ανάκληση της μη σύννομης και απαράδεκτου ύφους εντολής του Περιφ. Διευθυντή προς τα ΠΥΣΔΕ, για τη μετακίνηση εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αίτησή τους, χωρίς να έχουν καλυφθεί τα κενά και πριν γίνουν οι τοποθετήσεις αποσπασμένων στη Δευτεροβάθμια, και με πιθανή διαφοροποίηση του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών.

-Τμήματα με 25 μαθητές κατά ανώτατο όριο σε Γυμνάσια-Λύκεια, 20 κατά ανώτατο όριο στα ΕΠΑΛ και τις κατευθύνσεις και μέχρι 10 ανά εκπαιδευτικό στα εργαστήρια.

-Όχι διάθεση εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου σε περισσότερα από δύο σχολεία (συστεγαζόμενα ή γειτονικά).

-Κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς αντίστοιχους σε αριθμό με τους συνταξιοδοτούμενους. Όπου δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

- Αύξηση και άμεση καταβολή των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

  • ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/9

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

  • ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση μπορούν να κάνουν χρήση 2-ωρης στάσης εργασίας (12 – 2 μμ)
που έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ για διευκόλυνση.

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες