Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής
Παλλήνη 21.10.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 • Ο περιφερειακός διευθυντής κ. Κουμέντος, με το γνωστό αυταρχικό ύφος του «εντέλλεσθε», με έγγραφό του ισχυρίζεται ότι δεν έχουν εφαρμοστεί οι σχετικές εγκύκλιες του ΥΠΕΠΘ για τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα, χωρίς βέβαια να αναφέρει ο ίδιος τον αριθμό των μαθητών.
 • Ο διευθυντής Β/θμιας Αν. Αττικής κ. Καπέλλας σπεύδει να εφαρμόσει την «εντολή» ζητώντας στοιχεία για τμήματα «με μικρότερο αριθμό μαθητών».
 • Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε και στους δυο υπηρεσιακούς παράγοντες ότι μετά την έναρξη των μαθημάτων η κ. Υπουργός Παιδείας δήλωσε στον τύπο ότι ο αριθμός των μαθητών κατά τμήμα πρέπει να είναι κατ' ανώτατο όριο 25, εφόσον το επιτρέπουν οι κτηριακές ανάγκες.
 • Θέση του κλάδου είναι σε κανένα σχολείο να μην λειτουργεί τμήμα με πάνω από 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια.
 • Αντί ο περιφερειακός διευθυντής να κάνει έλεγχο αναζητώντας τα σχολεία που στοιβάζουν πάνω από 25 μαθητές ,επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα, και να ζητήσει συγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς που η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της , επιχειρεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους και ζητάει στοιχεία με σκοπό να προβεί σε συγχωνεύσεις τμημάτων.
 • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί ομόφωνα:
  • τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων να μην απαντήσουν στα σχετικά έγγραφα του περιφερειακού διευθυντή και διευθυντή Δ.Ε Ανατ. Αττικής.
  • τον περιφερειακό διευθυντή να ανακοινώσει στον τύπο τον ανώτερο αριθμό των μαθητών κατά τμήμα , σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα σχολεία.
  • το Υπ. Παιδείας να καλύψει τώρα όλα τα κενά που υπάρχουν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντί να προετοιμάζει συγχωνεύσεις τμημάτων .


   

  Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ


   

  Ο πρόεδρος Γ. Γραμματέας

  Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες