Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Για την ουσιαστική κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 - 33 11 338

www.olme.gr

email: olme@otenet.gr                     Αθήνα, 22/11/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την ουσιαστική κατάργηση των Αθλητικών Σχολείων

    Μετά από 3 μήνες λειτουργίας των σχολείων στα τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης των Γυμνασίων και Λυκείων δεν έχουν ακόμη:

  • Προσληφθεί αναπληρωτές καθηγητές ΠΕ11 για τα ΤΑΔ – ΕΤΑΔ
  • Δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.


     

    Αυτό έχει ως επακόλουθο τη συνεχή μέχρι σήμερα διαρροή των μαθητών από

τα αθλητικά τμήματα.

    Σα να μην έφτανε αυτό με το έγγραφό του ο Δ/ντής Φυσικής Αγωγής (αριθμ. Πρωτ. 144766/Γ4) ζητά: «από τους γονείς / κηδεμόνες των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, ότι έλαβαν γνώση για τη μη ύπαρξη δρομολογίων μεταφοράς και ότι επιθυμούν ή όχι της φοίτησης του εγγεγραμμένου μαθητή στο αντίστοιχο Άθλημα».

    Είναι φανερό ότι μετά την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά το Υπουργείο προχωρεί στην κατάργηση των Αθλητικών σχολείων στα μέσα της σχολικής χρονιάς και αδιαφορώντας για τους 11.000 μαθητές των 230 αυτών σχολείων.

    Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση των Δ/νσεων Φυσικής Αγωγής. Στην κατάσταση αυτή οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι: καθηγητές, γονείς, μαθητές.

    Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη μεθόδευση και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίξει άμεσα τη λειτουργία των ΤΑΔ – ΕΤΑΔ.


 


 

Αναζητήστε πληροφορίες