Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για την είσοδο της Αστυνομίας στο 2ο Λύκειο Γέρακα

Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 21.12.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  • Η εκπαιδευτική κοινότητα όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη της δικαιοσύνης και της αστυνομίας στα σχολεία για την αντιμετώπιση των καταλήψεων.
  • Ο χώρος του σχολείου είναι ευαίσθητος και οποιαδήποτε άστοχη ενέργεια και άσκηση βίας στους νέους, μπορεί να δυναμιτίσει την ήδη εύθραυστη ισορροπία μέσα στο σχολικό χώρο και να πυροδοτήσει εκρήξεις που πιθανόν να οδηγήσουν τα πράγματα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν πολλές φορές.
  • Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων στο παρελθόν, έφερε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκε η εκάστοτε κυβέρνηση, και οι καταλήψεις και οι μαθητικές κινητοποιήσεις εντάθηκαν και από το γεγονός ότι σύρθηκαν ανήλικοι μαθητές στα δικαστήρια, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την απαξιωτική λέξη «μαθητοδικεία».
  • Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ έχει καλέσει και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, να σεβαστούν την αυτονομία του μαθητικού κινήματος, να μην συναινέσουν σε οποιαδήποτε επέμβαση μέσα στο σχολικό χώρο και να αρνηθούν οποιαδήποτε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες επικίνδυνες, καθώς επιχειρούν την τρομοκράτηση μαθητών γονιών και καθηγητών και τη διαμόρφωση σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.


Γι όλους αυτούς τους λόγους

  1. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει την είσοδο της αστυνομίας στο 2ο Λύκειο Γέρακα και όλους εκείνους που ζήτησαν τη συνδρομή της δικαιοσύνης και οδήγησαν να παίρνουν αστυνομικοί στοιχεία ανηλίκων μέσα στο σχολείο και να τους απειλούν, «ενημερώνοντάς» τους για την ποινική ευθύνη των γονιών τους.
  2. Το Δ. Σ της ΕΛΜΕ στέκεται στο πλευρό της διευθύντριας του 2ου Λυκείου Γέρακα και του συλλόγου διδασκόντων που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αρνούμενοι να συνεργαστούν με την αστυνομία για τη δίωξη μαθητών του σχολείου και τους καλεί να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το σχολείο τους σαν χώρο παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας , να μην επιτρέψουν την επέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων μέσα στο σχολείο και να διαφυλάξουν αρραγές το εκπαιδευτικό μέτωπο με τους μαθητές τους.
  3. Υποκινητής των καταλήψεων είναι η πολιτική του Υπουργείου που περικόπτει τις δαπάνες για την παιδεία , που δε διορίζει εκπαιδευτικούς, που εμπορευματοποιεί τη γνώση και προσφέρει στους αυριανούς πολίτες ανεργία και υποβαθμισμένα πτυχία.
  4. Καλούμε την ΟΛΜΕ και την Ένωση γονέων Ανατολ. Αττικής να πάρουν θέση, να καταδικάσουν το γεγονός και να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Παιδείας και Δικαιοσύνης που επιτρέπουν να σύρονται ανήλικοι μαθητές στα δικαστήρια.


 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες