Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, 15 Δεκεμβρίου 2010

Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής
Παλλήνη 8.12.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θέμα :24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ, 15 Δεκεμβρίου 2010

  • Η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση που είναι κρίση του συστήματος και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αφαιρεί κατακτήσεις 100 χρόνων και επιβάλλει την πιο σκληρή λιτότητα. Μετά τη μείωση μισθών, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας υγείας, τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις και την πλήρη εμπορευματοποίηση της γνώσης, η κυβέρνηση διαλύει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις και επιβάλλει καθεστώς δουλείας στους εργαζόμενους, χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς μόνιμη δουλειά, χωρίς αύριο. Αυτό κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ, ενισχύει την επιχειρηματικότητα. Από κοντά και τα ΜΜΕ που εκθειάζουν την τόλμη του πρωθυπουργού για το θάρρος του να εξοντώνει την εργατική τάξη και να περικόπτει τις συντάξεις, χωρίς να αγγίζει τις τράπεζες και αυτούς που λυμαίνονται το μόχθο των εργαζομένων.
  • Σειρά έχουν τώρα και οι εκπαιδευτικοί. Η κ. Διαμαντοπούλου ζητάει διαβούλευση με την ΟΛΜΕ, για «εξορθολογισμό» του ωραρίου των καθηγητών. Πίσω από την εύηχη, ομολογουμένως, λέξη ετοιμάζεται να αυξήσει το ωράριο διδασκαλίας , να μειώσει και να απολύσει εκπαιδευτικούς, να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων, να επιβάλει την αξιολόγηση και το μέντορα, να συνδέσει τη χρηματοδότηση των σχολείων με τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης. Το μνημόνιο απαιτεί λιτότητα και αυταρχισμό.
  • Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να περάσει τέτοια αντεργατικά μέτρα, αν δεν έβαζαν πλάτη οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ με το να προκηρύσσουν 24ωρες απεργίες, χωρίς να έχουν ως στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Παρά τις ενστάσεις που δικαιολογημένα έχουν οι εργαζόμενοι για τη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και του μνημονίου απαιτούν τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και το κλείσιμο όλων των σχολείων.
  • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία και στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην καθολική αντίδραση και στην απόρριψη της πολιτικής του μνημονίου που μας το επέβαλαν ΔΝΤ, ΕΕ και Ευρωπαϊκή τράπεζα με πλήρη αποδοχή από την κυβέρνηση.
  • Κάθε άλλη στάση, ερμηνεύεται ως αποδοχή των μέτρων της κυβέρνησης και επί πλέον εισπράττουμε και τα εύσημα της ΕΕ που αποδεχόμαστε τα μέτρα. Να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να μας δουλεύουν. Οι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν και να ανατρέψουν το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.


 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες