Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των μαθητών

Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 9. 12. 2010


 

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


 

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών με επίκληση την «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» ,του Δεκέμβρη του 1999, που στη συνέχεια έγινε νόμος: 2817 του 2000.

Εισαγγελείς ,αστυνομικά τμήματα, ακόμη και Προϊστάμενοι γραφείων, με την κάλυψη του Υπ. Παιδείας, καλούν διευθυντές σχολείων, γονείς συλλόγους γονέων και μαθητές να δώσουν στοιχεία για τους πρωτεργάτες των καταλήψεων.

Τα φαινόμενα αυτά παρουσιάστηκαν και στην Αν. Αττική. Δ/ντές καλούνται στα αστυνομικά τμήματα να δώσουν στοιχεία για το αν τα σχολεία τους τελούν υπό κατάληψη, ποιοι είναι οι υποκινητές(;) και τα στοιχεία των μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Το Υπ .Παιδείας ας ψάξει τους… υποκινητές στη δική του πολιτική στην εκπαίδευση.

Η Ε ΕΛΜΕ απαιτεί:

  • Να φύγουν τώρα οι εισαγγελείς και η αστυνομία από τα σχολεία.
  • Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των μαθητών.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 2817 που ποινικοποιεί τις μαθητικές καταλήψεις.
  • Κανένας Δ/ντής σχολείου δεν είναι υποχρεωμένος και δεν επιτρέπεται να καταγγέλλει μαθητές. Το εκπαιδευτικό κίνημα (δάσκαλοι, γονείς μαθητές) μάχονται και υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν παιδεία.


     

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Παπαθεοδώρου Γιάννης Αντύπας

Αναζητήστε πληροφορίες