Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας

Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 12.12.2010


Συμπαράσταση στο λαό της Κερατέας

  • Οι καθηγητές της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής καταδικάζουν τη βία και την τρομοκρατία που άσκησε και ασκεί η κυβέρνηση στους κατοίκους της Κερατέας, επειδή υπερασπίζονται τον τόπο τους και αντιδρούν στο οικολογικό και πολιτιστικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή Οβριοκάστρου (περιοχή προστατευόμενη με αρχαιότητες) με τη δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ (χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων ή υπολειμμάτων).
  • Η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ, χθες Σάββατο 11/12 και σήμερα Κυριακή 12/12, για να εγκαταστήσει τους εργολάβους στο χώρο που θα γίνει ο ΧΥΤΑ Κερατέας, και προσπαθεί να καταστείλει τις αντιδράσεις των κατοίκων με δακρυγόνα και συλλήψεις, γιατί θέλει να επιβάλει και να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση στην πολιτική της.
  • Η δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και στην Κερατέα είναι μέγιστο οικολογικό έγκλημα , εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και γι' αυτό η κυβέρνηση αρνείται την ανακύκλωση των σκουπιδιών που και φθηνότερη λύση είναι και πιο φιλική στο περιβάλλον, και επιμένει στην πολιτική της για χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, σε βάρος της υγείας των κατοίκων της Ανατ. Αττικής.
  • Οι καθηγητές συμπαραστέκονται στους κατοίκους της Κερατέας και θα αγωνιστούν στο πλευρό τους, για να αποτρέψουν το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας τους.


 


Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Παπαθεοδώρου

Ο Γραμματέας

Γιάννης Αντύπας


 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...