Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Ψήφισμα της Γ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής.

ΠΑΛΛΗΝΗ 19.01.2011

Ψήφισμα της Γ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής.


Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίζεται με μία 24ωρη απεργία κάθε μήνα, που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ και ακολουθεί- όχι πάντα, η ΓΣΣΕ, όταν δέχεται πιέσεις από κάτω. Παρά το χαρακτήρα λαϊκού ξεσηκωμού που είχαν οι απεργίες της 5ης Μαϊου και 15ης Δεκεμβρίου, δεν κλόνισαν την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει ο γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση .Το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους πίσω 100 χρόνια και το μόνο που έχει να δώσει η πολιτική της κυβέρνησης είναι μισθούς και συντάξεις πείνας, εργατικό δίκαιο και εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα και διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας.

 • Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ ελέγχονται ασφυκτικά από την κυβέρνηση και το μόνο που επιδιώκουν είναι να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκουν την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
 • Η ανατροπή της κυβερνητικής απαιτεί συσπείρωση του εργατικού κινήματος, ενότητα και αλληλεγγύη σε όλα τα θύματα της πολιτικής του μνημονίου.
 • Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας έχουν επιβάλει Ε.Ε, ΔΝΤ και ΕΚΤ και υλοποιεί, χωρίς δεύτερη σκέψη η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για ένα σκληρό αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Για το σκοπό αυτό η Γενική Συνέλευση αποφασίζει:
  • Συμμετοχή του Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  • Πρόταση της Γ.Σ προς ΟΛΜΕ και σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για έκτακτες Γ.Σ άμεσα για τη διαμόρφωση ενός απεργιακού προγράμματος που θα έχει διάρκεια και θα στοχεύει στη συσπείρωση των εργαζομένων για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε κάθε κινητοποίηση που αντιστέκεται στην επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του εισοδήματος των εργαζομένων ( κινητοποίηση ενάντια στα διόδια, εναντίον της αύξησης των εισιτηρίων).
  • Κλείσιμο των σχολείων και συλλαλητήριο έξω από τη ΔΔΕ, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολείων.
  • Έκτακτη Γ.Σ της ΕΛΜΕ, όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει το νέο μισθολόγιο.

Η Γ.Σ. πιστεύει ότι, αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν προωθήσει αιτήματα που να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και να δίνουν προοπτική νίκης και ελπίδα σε όλα τα θύματα της κρίσης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος σε μας που δεν είχαμε καμιά ευθύνη. Γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και αγώνα:

α. για να μην πληρώσουμε το χρέος εμείς που δε το δημιουργήσαμε

Β. για κατάργηση του μνημονίου και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, και τρόικας

γ. ρήξη με την Ε.Ε και την ΟΝΕ.

δ. για διαγραφή του δημόσιου χρέους προς τις τράπεζες Ελληνικές ή ξένες, για τις οποίες ο πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως χρεοκοπήσουν .

ε. για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

στ .για την υπεράσπιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας

ζ. για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

η. για ανατροπή του αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των προηγούμενων.

Για το απερχόμενο ΔΣ της Ε ΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

ο πρόεδρος

Δημήτρης Παπαθεοδώρου

Αναζητήστε πληροφορίες