Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επεκτείνουμε τα μπλόκα στα Μεσόγεια ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 5.3.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/3, στις 11πμ, έξω από το Μαρκόπουλο (λεωφόρο Λαυρίου) στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Δήμοι Κορωπίου, Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σαρωνικού.

Επεκτείνουμε τα μπλόκα στα Μεσόγεια ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.


 

  • Ο λαός της Κερατέας αντιστέκεται επί τρεις μήνες ενάντια σε ένα κράτος που ταυτίζεται με τα συμφέροντα των εργολάβων. Ένας εξεγερμένος λαός δε χάνει, αλλά χρειάζεται έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, για να έρθει η νίκη πιο γρήγορα. Επί τρεις μήνες τα ΜΑΤ, λειτουργώντας ως στρατός κατοχής, χτυπούν το λαό της Κερατέας, μπαίνουν στα σπίτια τους , δέρνουν τους γονείς μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, συλλαμβάνουν και παραπέμπουν για κακουργηματικές πράξεις αυτούς που υπερασπίζονται τον τόπο τους ,ανάμεσα τους και το πρώην Δήμαρχο Σταύρο Ιατρού!!! Αγνοούν ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου ,που λέει να μην προχωρήσει το έργο γιατί δεν εκπληρώνει στοιχειωδώς τις προϋποθέσεις.
  • .Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ επιδιώκουν να συκοφαντήσουν τον αγώνα του λαού της Κερατέας.

    Κρύβουν ότι:

  • Με τον περιφερειακό σχεδιασμό προωθούν ένα οικολογικό έγκλημα με την κατασκευή ΧΥΤ(Α/Υ) στον αρχαιολογικό χώρο του Οβρυόκαστρου, στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεργολάβων. Το Οβρυόκαστρο είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με ποτάμι, στοές και πηγάδια από την αρχαιότητα, και η κατασκευή του ΧΥΤΑ θα σημάνει τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και της θάλασσας στη Λαυρεωτική αλλά και στα Μεσόγεια ευρύτερα. Καταστροφική για την ευρύτερη περιοχή θα είναι ακόμα και η καθημερινή μεταφορά από το στόλο εκατοντάδων απορριμματοφόρων του 1/3 των σκουπιδιών της Αττικής, που θα διασχίζουν τα Μεσόγεια.
  • Επιβαρύνουν κι άλλο, την ήδη επιβαρυμένη (περιβαλλοντικά και οικιστικά - αεροδρόμιο, βιομηχανικές ζώνες κλπ) περιοχή των Μεσογείων, ενώ προβλέπονται και άλλα οικολογικά και οικονομικά σκάνδαλα, με την παράδοση και άλλων περιοχών ως βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου (παραλίες, αλυκές κλπ)
  • Η κυβέρνηση αντί να συζητά τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, φιλικό προς τον άνθρωπο και τη φύση,(με βάση την διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίηση, κομποστοποίηση) συζητά μόνο το που θα φτιάξουν χαβούζες (ΧΥΤΑ στην Κερατέα και στο Γραμματικό) και προετοιμάζει τη διαχείριση με την ακριβότερη και επιβλαβέστερη για το περιβάλλον τεχνολογία που κατέχουν μόνο δύο εταιρείες στην Ελλάδα και θα μοιραστούν την πίτα!!!
  • Δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών και την επιβάρυνση, με ακόμα μεγαλύτερα τέλη, των πολιτών. Απαξιώνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων (απολύσεις συμβασιούχων, μη ανανέωση του εξοπλισμού κλπ), ώστε πολύ σύντομα να αδυνατούν να διεξάγουν την αποκομιδή. Σύμφωνα με μελέτες δρομολογούν την αύξηση του κόστους διαχείρισης των σκουπιδιών από 42 ευρώ τον τόνο σε πάνω 200 ευρώ τον τόνο – ποσά που θα τα μετακυλήσουν στις πλάτες των πολιτών.
  • Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η νίκη του λαού της Κερατέας θα δώσει ελπίδες σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Γι' αυτό ξεσπά με βία στο λαό της Κερατέας, στους μετανάστες, στους απεργούς. Θέλει να συντρίψει κάθε μορφή αντίστασης. Γνωρίζει ότι, αν υποχωρήσει, δε θα έχει την υποστήριξη των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοβιομηχάνων.


     

    Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Ο Λαός της Λαυρεωτικής στην Κερατέα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος

    σε ένα αγώνα που δεν είναι μόνο δικός του.

    Η εξέγερση στην Κερατέα μάς αφορά όλους.


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

    Η πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας

    Άννα Μπαχτή    Δημήτρης Παπαθεοδώρου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...