Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η καρδιά της αντίστασης κτυπάει στην Κερατέα

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

29.3.2011

Η καρδιά της αντίστασης κτυπάει στην Κερατέα

  • 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται τον τόπο της , το περιβάλλον της, το μέλλον των παιδιών της. 110 ημέρες η Κερατέα υπερασπίζεται το δικαίωμα της αντίστασης απέναντι σε μια πολιτική που θέλει να ισοπεδώσει, εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις, δημόσια υγεία, παιδεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Κερατέα πληρώνει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Γιατί η κυβέρνηση γνωρίζει ότι, αν υποχωρήσει στο κίνημα της Κερατέας, θα αρχίσει η ρωγμή στην αντιλαϊκή πολιτική της. Γι' αυτό υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια μια βάρβαρη πολιτική - και από περιβαλλοντολογική άποψη- και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.
  • Σήμερα με πολεμική προετοιμασία η κυβέρνηση έστειλε, για μια ακόμα φορά, τα ΜΑΤ στην Κερατέα, για να δείξει την πυγμή της και τη βούλησή της ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Το μήνυμα αυτό έχει αποδέκτες όλους τους εργαζόμενους που κατεβαίνουν στους δρόμους και αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Γι' αυτό ο αγώνας στην Κερατέα και ευρύτερα στη Λαυρεωτική είναι και αγώνας για την υπεράσπιση των εργαζομένων, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της νομιμότητας , αφού η κυβέρνηση δε σέβεται ούτε τις αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν κρίνει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.
  • Το κίνημα στην Κερατέα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της πόλης. Αφορά όλους εμάς που δοκιμάζουμε καθημερινά την πιο βάρβαρη πολιτική τα τελευταία χρόνια. Ο λαός της Λαυρεωτικής έχει νικήσει στη συνείδηση του λαού. Μια εξέγερση που κρατάει 110 μέρες στους δρόμους ενάντια στη βία και το ψέμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης και πρέπει να νικήσει. Τα ΜΑΤ πρέπει να φύγουν και ο ΧΥΤΑ να ακυρωθεί. Εμείς οι εκπαιδευτικοί με παράδοση αγώνων ενάντια στη αυθαιρεσία της εξουσίας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό της αντίστασης στην Κερατέα.
  • Το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής και ο σύλλογος «Κ. Σωτηρίου» καλούν τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους της Αττικής να αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Κερατέα.
  • Καλούμε όλους την Τετάρτη 30/3, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία της Κερατέας σε μια έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης στον αγώνα της Λαυρεωτικής.

Το κίνημα στην Κερατέα είναι και δική μας υπόθεση. Πρέπει να νικήσει και θα νικήσει. Βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Είμαστε στο πλευρό τους.

Για τα Δ.Σ

Η Πρόεδρος Ο Πρόεδρος


 

Αννα Μπαχτή Γιάννης Ρούπας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...