Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Να απεργήσω ή …

Ε'ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 27.3.2011

Τετάρτη 30 Μαρτίου: Απεργούν ΟΛΜΕ,ΔΟΕ,ΟΙΕΛΕ,

Νοσοκομειακοί γιατροί και ΙΚΑ


Να απεργήσω ή
……….

  • Η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για χίλιους λόγους ότι είπε ψέματα στον Ελληνικό λαό, για να πάρει την ψήφο του και να οδηγήσει τους εργαζόμενους στον 19ο αιώνα, αλλά δεν μπορεί να κατηγορηθεί από κανένα ότι δεν επιδεικνύει υπερβολική συνέπεια στο να ευτελίζει τους απεργιακούς αγώνες. Πρώτα περνάει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, για να μην απεργείς, και έπειτα αξιοποιεί τα τυχόν χαμηλά ποσοστά , για να κοκορεύεται στο εξωτερικό ότι ο ελληνικός λαός επιδεικνύει αξιοθαύμαστη κατανόηση στην πολιτική της.
  • Η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, καταργεί οργανικές θέσεις, δεν πρόκειται να διορίσει νέους συναδέλφους , χρεοκοπεί έτσι τα ασφαλιστικά μας ταμεία, μειώνει τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, προωθεί την αυτοαξιολόγηση , για να σε κάνει συνένοχο για την οικονομική χρεοκοπία των σχολείων και να τρέχεις να βρεις χορηγούς, η κ. Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για το νέο Λύκειο από το οποίο η γνώση εξοστρακίζεται και προωθείται η εξειδίκευση, έρχεται νέο μισθολόγιο με νέες μειώσεις. Η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δε συζητάνε για νέα απεργία, πιστές στην πολιτική τους μια 24ωρη κάθε δίμηνο, μήπως και ξεφύγει ο έλεγχος και η κυβέρνηση καταρρεύσει από τη λαϊκή οργή που είναι έτοιμη να εκραγεί, και συ καλείσαι να δείξεις υπευθυνότητα.
  • Πέρα από αυτά, έχεις να αντιμετωπίσεις κάθε μέρα τους επιβήτορες της ενημέρωσης και ανεπίσημους Πεταλωτήδες που έχουν αναλάβει εργολαβικά να ανακαλύπτουν : Την καθαρίστρια που την εμποδίζουν τα ΜΜΜ να πάει στην εργασία της ,όταν απεργούν, τον άρρωστο που κινδυνεύει να πεθάνει , όταν απεργούν οι γιατροί, αλλά δεν τον πιάνει η πένα τους, όταν πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων που δε τα χορηγεί πια το κράτος, την εργαζόμενη μητέρα που δεν έχει που να αφήσει το παιδί της, όταν οι εκπαιδευτικοί απεργούν, αλλά δεν ανακαλύπτουν το μαθητή των άνεργων γονιών , ούτε το μαθητή που θα γυρίζει από χωρίο σε χωρίο , για φτάσει στο νέο σχολείο της Διαμαντοπούλου, που θα λειτουργεί 50 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του αλλά με ….παιδαγωγικά κριτήρια.
  • Σαν έτοιμος από καιρό, έχεις να αντιμετωπίσεις την πλύση του εγκεφάλου σου που καθημερινά βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ ότι το κράτος έχει ανάγκη από το δώρο των Χριστουγέννων και Πάσχα και όχι τα 105 δις που έχει χορηγήσει στις τράπεζες (30 δις πριν λίγες ημέρες).
  • Αφού όλοι είναι ευχαριστημένοι, ο Τρισέ, η Ε.Ε .η διεθνής τράπεζα, ο Μίχαλος, εσχάτως ο Ομπάμα, η διεθνής σοσιαλιστική με επιφανή μέλη( Μουμπάρακ,κλπ), γιατί να απεργήσεις; Για να εμποδίσεις τον κ. Πάγκαλο να ισχυρίζεται κυνικά ότι όλοι προεκλογικά λένε ψέματα, για να πάρουν τη ψήφο σου ή να στερήσεις από τον πρωθυπουργό το δικαίωμα να σε διαβεβαιώνει ότι λεφτά υπάρχουν;
  • Με λίγο ρεαλισμό και με αμβλυμένη συνείδηση και όχι με «λογισμό και όνειρο» μπορείς να γίνεις και συ ένας Πρωτόπαπας( πρώην ΓΣΕΕ), ένας Παναγόπουλος, λίγο συνδικαλιστής της Εθνικής τράπεζας που υπογράφει συλλογική σύμβαση για να σώσει το τομάρι του και δέχεται οι νέοι εργαζόμενοι να γίνουν με δική του υπογραφή η γενιά των 700
    (έγινε και αυτό) ή να το πάρεις απόφαση ότι με δική σου ανοχή δεν μπορούν να σε υποτιμούν ο Πάγκαλος , ο Παπακωνσταντίνου, ο Πρωθυπουργός μέσα και έξω, η κ. Διαμαντοπούλου όταν κλείνει σχολεία και ανακαλύπτει παιδαγωγικές μπαρούφες, η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ -καμία κινητοποίηση για τα σχολεία που κλείνουν-,τα ΜΜΕ που σε θυμούνται μόνο όταν κατεβαίνεις στους δρόμους και τους χαλάς τη σούπα που τόσο κοπιάζουν να τη συντηρούν ζεστή.
  • Υπάρχει διέξοδος και ελπίδα: Μπορείς να ανατρέψεις την κυβερνητική πολιτική, αν καταλάβουν όλοι οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοι ότι δε θα τους δώσεις άλλα περιθώρια να σε κατατάσσουν σε αυτούς που τους κατανοείς και τους επιτρέπεις να σε κλέβουν και να σε υποτιμούν κάθε μέρα. Αν συνειδητοποιήσουν ότι από εδώ και πέρα θα σε έχουν απέναντι και δε θα είσαι η σιωπηρή πλειοψηφία που τόσο τους βολεύει. Αν κάθε μέρα τους κάνεις να χάσουν τον ύπνο τους, γιατί γνωρίζουν ότι είσαι αποφασισμένος να μη δέχεσαι τα ψέματά τους, την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ, το χρέος που δημιούργησαν οι ίδιοι, αν τους δείξεις ότι δεν σε έχουν στο τσεπάκι τους. Μια τέτοια τακτική θα φέρουν και αγώνες που δε θα τους ελέγχουν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ, για να αποσυμπιέζουν την οργή σου.


     

  • Όλα αυτά θα έχουν κόστος. Σύμφωνοι. Μήπως η οργή σου που δεν εκφράστηκε σε αγώνες τους επέτρεψε να το θεωρήσουν ως ανοχή και να επιβάλουν την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική ;Που βρήκε τη δύναμη η κυβέρνηση και σου μείωσε το μισθό, σου έκοψε τα δώρα, το επίδομα άδειας, και τώρα ετοιμάζεται να σου κόψει το εξωδιδακτικό επίδομα, ενώ ως αντιπολίτευση είχε σηκώσει μπαϊράκι, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε εξαγγείλει προεκλογικά πάγωμα μισθών; Το κόστος από τη μείωση του μισθού σου υπερβαίνει το κόστος οποιασδήποτε απεργίας μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση το μόνο που φοβάται είναι μήπως απολέσει την ανοχή σου και προσβλέπει και στο μέλλον να σε έχει υπό έλεγχο. Γι' αυτό εξαπολύει στα δελτία ειδήσεων τους Καψήδες και Τρέμηδες μήπως και σε χάσει. Γι' αυτό προχωράει σε μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της πολιτικής της.
  • Έχεις όμως σε ένα σημείο απόλυτο δίκιο. Πώς μπορείς να πας σε αγώνες όταν η κυβέρνηση ελέγχει ασφυκτικά το συνδικαλιστικό κίνημα; Όταν η κυβέρνηση καταργεί τη μεταφορά μαθητών από ορεινές περιοχές και τους στερεί το δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κωφεύουν, τότε που πάμε; Υπάρχει αντίλογος. Όταν αποφασίσεις να βγεις στους δρόμους, τότε όλοι αυτοί που ανέχονται να καταργούνται εργατικές κατακτήσεις ενός αιώνα, το 8ωρο, οι κλαδικές συμβάσεις, η προστασία της εργασίας και το βαπτίζουν δικαίωμα στην επιλογή της εργασίας, η κατάργηση της δωρεάν υγείας και παιδείας, με την παραμικρή κινητοποίηση θα εξαφανιστούν από « προστάτες» των εργαζομένων. Έχεις τη δύναμη και αυτό φοβούνται πιο πολύ.
  • Η απεργία της 30 Μαρτίου φέρνει και κάτι καινούργιο: Δεν είμαστε μόνοι. Κόντρα στην τακτική ελέγχου των απεργιών από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες απεργούν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, οι γιατροί, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ). Ο συντονισμός αυτός μπορεί να αλλάξει το σκηνικό. Στο συλλαλητήριο( Τετάρτη μεσημέρι, ώρα 12.30 στα Προπύλαια) πρέπει να είμαστε όλοι. Απαιτείται συντονισμός για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

    Από το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...