Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: 2η γλώσσαΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:                          ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ:   
Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                      2Ο ΓΥΜΝ.ΓΕΡΑΚΑ
 Α.  ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ                                                ΚΑΛΛΙΤ .ΣΧΟΛ. ΓΕΡΑΚΑ
Κ.  ΣΩΤΗΡΙΟΥ                                                      2Ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛ. ΑΝΑΒΥΣΟΥ
                                                                                 ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΦΩΚΑΙΑΣ
                                                                                 Κοτρώνης Δημ. Πρ. Εν. Συλλ. Γονέων Παλλήνης
                                                                                 Παπαγεωργίου Θ. Γραμμ. Εν. Συλλ. Γονέων
                                                                                                                           Μαρκόπουλου- Πορτοράφτη

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
·         Τετάρτη,14/6, στο 1ο  Λύκειο Παλλήνης έγινε κοινή σύσκεψη  των Δ.Σ   της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής,  εκπροσώπων  των διδασκαλικών συλλόγων «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ», «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ» και συλλόγων γονέων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  για το  ζήτημα της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στα  Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια.
·         Οι σύλλογοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας  που καταργεί το δικαίωμα του μαθητή  να επιλέγει τη δεύτερη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί. Η απόφαση αυτή, ελέω μνημονίου,  όχι μόνο καταργεί  οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και θα δημιουργήσει προβλήματα ανάμεσα στους διδάσκοντες όλων των ειδικοτήτων μέσα στα σχολεία , αλλά και θα εξαναγκάσει μαθητές σε «υποχρεωτική» μετακίνηση σε άλλα σχολεία, για να διδαχθούν τη γλώσσα της επιλογής τους ή θα τους οδηγήσει στα φροντιστήρια.
·         Οι σύλλογοι καλούν την ηγεσία του Υπουργείου να  ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση και  να κάνει σεβαστή την επιθυμία των μαθητών  στην επιλογή  της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά-Γερμανικά-Ιταλικά-Ισπανικά).
·         Καλούνται οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να μην συναινέσουν  στην πολιτική του Υπουργείου, να  μη συνεργασθούν με τη διοίκηση για την υλοποίηση της απόφασης αυτής και να μη δεχθούν τη μετακίνηση μαθητών  σε άλλα σχολεία.
·         Οι σύλλογοι καλούν ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων  να μην επιτρέψουν την υλοποίηση  αυτής της απόφασης  που θα οδηγήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση  των σχολείων και στον απαράδεκτο από παιδαγωγικής άποψης διαχωρισμό τους με βάση τη διδασκαλία ξένης γλώσσας.
·         Τέλος οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη σύλλογοι καταγγέλλουν  την πολιτική του μνημονίου που οδηγεί στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης  και εκτιμούν ότι μέσα στα πλαίσια αυτής της πολιτικής  που εφαρμόζεται  είναι αδύνατη η επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και στους μαθητές και στους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς των ξένων γλωσσών.
·         Δευτέρα,20/6, ώρα 12.00, καλούνται οι σύλλογοι γονέων-εκπαιδευτικών  και οι εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε Ανατ.Αττικής, στην πλατεία του Γέρακα, για να απαιτήσουμε από τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε  τη μη εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης.
            

Αναζητήστε πληροφορίες