Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Απόφαση ΓΣ: ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ –ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ



ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ    ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ –ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ.
Το νέο πακέτο μέτρων «σοκ και δέος» κυβέρνησης, εργοδοσίας, τρόικας έρχεται να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίση» και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης που δεν είναι άλλος από την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτους.
Παράλληλα ξεπουλά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες fast truck στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και μαζί με αυτήν τα δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό. Εφαρμόζει μια πολιτική που αυξάνει διαρκώς την ανεργία, εμπεδώνει την ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις, απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζοντας πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το κράτος αποσύρεται από τα δημόσια αγαθά παιδεία- υγεία- ασφάλιση -κοινωνικές υπηρεσίες. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ΄ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι για την εφαρμογή της πιο αντεργατικής και αντιασφαλιστικής  πολιτικής σε όλη την Ε.Ε.
  Η συνταγή τους οδηγεί στην καταστροφή. Στο μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στην  κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε.

 
Κυβέρνηση, Ε.Ε  και ΔΝΤ επενδύουν στο φόβο μας για την εργασιακή μας ανασφάλεια και επισείουν το μπαμπούλα της χρεοκοπίας, για να μας κάνουν να υποκύψουμε. Να μην τους κάνουμε το χατίρι. Τα μέλλον μας κρίνεται στην πλατεία Συντάγματος. Οι νέοι δείχνουν το δρόμο. Όλοι στο  Σύνταγμα.
 Για:
α. να μην πληρώσουμε το χρέος που εμείς δε δημιουργήσαμε.
β. κατάργηση του μνημονίου και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, και τρόικας
γ. ρήξη με την Ε.Ε και την ΟΝΕ.
δ. διαγραφή του δημόσιου  χρέους  προς τις τράπεζες Ελληνικές ή ξένες, για τις οποίες ο πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως χρεοκοπήσουν
ε. φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής  περιουσίας.
στ. εθνικοποίηση τραπεζών  με έλεγχο των εργαζόμενων. 
 ζ. την υπεράσπιση της δωρεάν  δημόσιας εκπαίδευσης  υγείας ασφάλισης και κοινωνικών υπηρεσιών.
η. κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
θ. μόνιμη και σταθερή δουλειά για  όλους. Καμία απόλυση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα .
              
Όχι  στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και  εθνικών πόρων.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ,  9/6 .ΩΡΑ 11.00, ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
ü  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15-6-2011.ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ü  ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...