Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 3.6.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  • Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη φασιστικού τύπου οργανωμένη προσπάθεια της Αστυνομίας στις 28 και ιδιαίτερα στις 29/6 να κάμψει το φρόνημα όλων όσοι αντιστέκονται στο μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου που λειτουργεί ως όργανο των πιο αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ επιφέροντας τη χαριστική βολή ενάντια και στα τελευταία ψήγματα του κοινωνικού κράτους που έχουν απομείνει.
  • Όσα ψελλίζουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα συνήθη κυβερνητικά παπαγαλάκια περί προστασίας της τάξης και του νόμου μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Τα βίντεο που κυκλοφορούν κατά δεκάδες, οι μαρτυρίες ξένων δημοσιογράφων, οι καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτού που διαπιστώσαμε με τα μάτια μας όσοι είμαστε παρόντες: την αγαστή συνεργασία αποχαλινωμένων ανδρών των ΜΑΤ με χρυσαυγίτες και κάθε λογής παρακρατικούς προκειμένου να τελειώνουν με το κίνημα της πλατείας και τους εργαζόμενους που απεργούν, να τρομοκρατήσουν όσους δεν σκύβουν το κεφάλι ,να τους εξοντώσουν ψυχικά ή και σωματικά.
  • Ήταν αναμενόμενο. Παρά τη συνεχή υποστήριξη που της παρέχουν ντόπιοι και ξένοι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πείθει ότι η πιο ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα αποτελεί σωτηρία για το λαό. Όλο και πιο πολλοί πλέον αντιλαμβάνονται ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Ο πανικός της την κάνει να στραφεί στο τελευταίο όπλο των στυγνών αυταρχικών καθεστώτων. Την τυφλή, φασιστική βία.
  • Δεν θα της περάσει. Οι επόμενες μέρες έδειξαν ότι τέτοιες ενέργειες εντείνουν την αποφασιστικότητα όσων βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται παιχνίδι των πολιτικά και οικονομικά ισχυρών. Η κυβερνητική βία δε θα κάμψει την απόφαση του λαού να υπερασπισθεί το ψωμί του.
  • Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει επίσης την ηγεσία της Δικαιοσύνης που δεν είδε ότι η αστυνομία μετέτρεψε σε θάλαμο αερίων όλο το κέντρο της Αθήνας ξυλοκοπώντας ακόμη και τουρίστες στο Μοναστηράκι και την Κουμουνδούρου, καταγγέλλει
    τον υπουργό «προστασίας του πολίτη» που συνεχάρη την αστυνομία για την «αυτοσυγκράτηση(!)» που επέδειξε, καταγγέλλει τέλος την πλειονότητα των ΜΜΕ που είδαν μόνο κουκουλοφόρους και « την αναγκαία άμυνα» των δυνάμεων καταστολής. Τα ρεπορτάζ παριστάμενων δημοσιογράφων για τα χημικά που έριξαν μέσα στο κτήριο της ΔΟΕ τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή, δημιουργώντας εφιαλτική ατμόσφαιρα στους δεκάδες αποκλεισμένους και για τον άγριο ξυλοδαρμό και το σοβαρό τραυματισμό δασκάλων μπροστά στα μάτια μας δεν είχαν θέση στα δελτία των «μεγάλων» ιδιωτικών ή κρατικών καναλιών.
  • Τέλος το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις της κυβέρνησης και μετέφεραν τους απεργούς στο κέντρο της Αθήνας, που δε δίστασαν να περιθάλψουν τους τραυματίες από τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και να καταγγείλουν τη ρίψη δακρυγόνων μέσα στο ΜΕΤΡΟ. Για τη στάση τους αυτή κάποιοι συνάδελφοί τους γνώρισαν την «αυτοσυγκράτηση» της αστυνομίας, όταν επεχείρησαν να καταγγείλουν τη ρίψη δακρυγόνων μέσα σε κλειστό χώρο.
  • Η πλατεία έχει ήδη νικήσει. Νίκη είναι ότι εκατοντάδες εθελοντές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Καθημερινά γιατροί, νοσοκόμες, υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, νέοι και νέες δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δε θα περάσει. Η πλατεία Συντάγματος, κέντρο αυτή τη στιγμή της λαϊκής αντίστασης, θα ανατρέψει και το μνημόνιο και την κυβέρνηση. Συνεχίζουμε.


     

    Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

    Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

    Αννα Μπαχτή Δημήτρης Παπαθεοδώρου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...