Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ για διευθυντές

Ε ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 30-6-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ            

  • Ο ρόλος του νέου διευθυντή του σχολείου, σύμφωνα με το νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές του κλάδου. Ο διευθυντής θα παίζει το ρόλο του manager που θα αναζητά χορηγούς για το σχολείο, θα προωθεί την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, θα αξιολογεί και θα επιβάλλει πειθαρχικές ποινές στους καθηγητές. Επίσης ο έλεγχος του ΠΥΣΔΕ από τη διοίκηση είναι ασφυκτικός και μειώνεται ακόμη περισσότερο η δυνατότητα παρέμβασης των αιρετών στις κρίσεις (5 από τη διοίκηση - 2αιρετοί).

    Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους αιρετούς:

    α. να απέχουν από τη βαθμολόγηση της συνέντευξης, βάζοντας παύλα, παραμένοντας στη διαδικασία, για να ελέγξουν και να καταγγείλουν τυχόν παρατυπίες και μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος των υποψηφίων .

    β. κατ' εξαίρεση να βαθμολογήσουν με μονάδα όσους υποψήφιους έχουν επιδείξει αντισυναδελφική και αυταρχική συμπεριφορά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των συλλόγων διδασκόντων, ή βαρύνονται για αντισυνδικαλιστική στάση.


 

Για το Δ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


 

Αννα Μπαχτή Δημήτρης Παπαθεοδώρου


 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...