Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                            ΠΑΛΛΗΝΗ   11.9.2011

                                              Προς:
                                                        Συλλόγους γονέων  σχολείωνΑν.Αττικής.
                                                         Συλλόγους δασκάλων Κ Σωτηρίου
                                                                                          Α Δελμούζος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1.   Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει χωρίς βιβλία (για πρώτη φορά μετά το 1947) και χωρίς καθηγητές. Φέτος διορίστηκαν 600 εκπαιδευτικοί, ενώ συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 6000. Για να αντιμετωπίσει τις τραγικές αυτές ελλείψεις, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τα σχολεία να μοιράσουν φωτοτυπίες και DVD στους μαθητές, ενώ για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών  αυξάνει τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα στους 25 συν10%.Τελικοί αποδέκτες αυτής της πολιτικής είναι οι γονείς που θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
2.    Για να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε αυτή την αντιεκπαιδευτική πολιτική, το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ σάς καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη, 13/9, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, ώρα 18.30.( Λεωφόρος Μαραθώνος).
3.    Η αύξηση του αριθμού των μαθητών κατά τμήμα, η κατάργηση της επιλογής β’ ξένης γλώσσας, τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία από την υποχρηματοδότηση της παιδείας και η έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς βιβλία απαιτούν τη συνεργασία εκπαιδευτικών ,γονέων, μαθητών, για να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ σάς καλεί να είσθε όλοι παρόντες στη σύσκεψη.
4.  Οι διευθυντές των σχολείων παρακαλούνται να διαβιβάσουν την παρούσα πρόσκληση στους συλλόγους γονέων των σχολείων τους.

                               Για το Δ.Σ της Ε’  ΕΛΜΕ  Ανατ.Αττικής.

Η  Πρόεδρος                               Ο Γ.Γραμματέας

Άννα   Μπαχτή                        Δημήτρης  Παπαθεοδώρου

Αναζητήστε πληροφορίες