Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη Γ.Σ.


Ε’ ΕΛΜΕ   Ανατ.Αττικής                                              Παλλήνη 12.9.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ,15/9, ώρα 13.00,
έκτακτη Γ.Σ στο 1ο Λύκειο Παλλήνης
 Συνάδελφοι
Τα προβλήματα  τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για μαθητές και γονείς πολλαπλασιάζονται .
·              Η υποχρηματοδότηση της  εκπαίδευσης οδήγησε σε σχολεία χωρίς βιβλία για πρώτη φορά μετά το 1946. Δεν έφταναν τόσα προβλήματα στους γονείς έχουν τώρα να αγωνίζονται να εξασφαλίσουν όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα στη σχολική πράξη.
·              Η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.  Ο  μη διορισμός εκπαιδευτικών δημιουργεί  ελλείψεις εκπαιδευτικών κυρίως στην επαρχία ενώ η κατάργηση –συγχώνευση σχολικών μονάδων οδηγεί σε αύξηση του αριθμού μαθητών κατά τμήμα(10% αύξηση σε πρώτη φάση) και σε δημιουργία υπεράριθμων κάποιων ειδικοτήτων στην  περιοχή μας. Ο περιφερειακός  Διευθυντής Αττικής ζητά τη διάθεση των υπεράριθμων συναδέλφων στην περιφέρεια. Πολλοί  Ξενόγλωσσοι συνάδελφοι,  Γυμναστές και Πληροφορικής κινδυνεύουν να «εκπατρισθούν» αναγκαστικά καθώς αλλιώς απειλούνται με «εργασιακή εφεδρεία».
·              Οι μισθοί μας  μειώνονται δραματικά, το ασφαλιστικό σύστημα διαλύεται. Το νέο μισθολόγιο που έρχεται θα μειώσει ακόμη περισσότερο μισθούς και συντάξεις.
·              Η πολιτική αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί και να ανατραπεί. Διαφορετικά δεν υπάρχει σωτηρία. Αν αδρανήσουμε,  η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απολύσεις. Η «αξιολόγηση» θα καθορίζει τη μισθολογική μας προαγωγή  και τις απολύσεις με μόρια μέσω  ΑΣΕΠ.
·              Να μη λείψει κανείς από τη Γ.Σ. Κανένας από εδώ και πέρα δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά για τη δουλειά του. Η μονιμότητα δε «βάλλεται» τυχαία από τα     ΜΜΕ. Εντολές εκτελούν.
             Η πρόεδρος                                                         Ο γραμματέας
 Άννα Μπαχτή                                                           Δημ. Παπαθεοδώρου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...