Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής, Τετάρτη 12.10.2011

Ε' ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 12.10.2011


 

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής, Τετάρτη 12.10.2011


 

  • Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ,της Ε.Ε και του ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με μία 24ωρη απεργία κάθε μήνα, που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ και ακολουθεί- όχι πάντα- η ΓΣΣΕ, όταν δέχεται πιέσεις από κάτω. Δώδεκα (12) 24ωρες απεργίες προκήρυξαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Και παρά το χαρακτήρα λαϊκού ξεσηκωμού που είχαν μερικές, δεν κλόνισαν την πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που έχει ο γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση και δεν στάθηκαν ικανές να ανατρέψουν αυτή την πολιτική και την ίδια την κυβέρνηση που οδηγεί και τους εργαζόμενους και τη χώρα σε καταστροφή.
  • Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ ελέγχονται ασφυκτικά από την κυβέρνηση και το μόνο που επιδιώκουν είναι να εκτονώνουν τη λαϊκή οργή και σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκουν την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης.
  • Η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, η ανατροπή της κυβέρνησης απαιτούν κοινούς αγώνες με άλλους κλάδους εργαζομένων, ιδίως τώρα που πολλοί κλάδοι είναι στο δρόμο και βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις υπουργείων, σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, στέλνει σε εργασιακή εφεδρεία όποιον θέλει, μειώνει μισθούς, συντάξεις, επικουρικά ταμεία, επαναφέρει σύνδεση μισθού και αξιολόγησης και φιλτράρει κάθε μισθολογική προαγωγή με βάση το βαθμολόγιο. Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που μας έχουν επιβάλει Ε.Ε, ΔΝΤ και ΕΚΤ και υλοποιεί, χωρίς δεύτερη σκέψη η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για ένα σκληρό πολιτικό απεργιακό αγώνα για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης. Απεργίες διαμαρτυρίας εδώ που έχουμε φθάσει δεν έχουν νόημα και δεν ιδρώνει ούτε το αυτί της κυβέρνησης ,ούτε της τρόικας. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί με λαϊκό ξεσηκωμό ,για μην τολμήσει στο μέλλον καμία άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει παρόμοια πολιτική.


 


Για το σκοπό αυτό η Γ.Σ της ΕΛΜΕ αποφάσισε το παρακάτω αγωνιστικό πρόγραμμα και καλεί ταυτόχρονα το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ προέδρων ΟΛΜΕ για κήρυξη απεργίας διαρκείας. Τώρα που η κυβέρνηση μας τα παίρνει όλα, είναι ντροπή το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να αρκείται σε 3ωρες στάσεις και να ακολουθεί σαν κομπάρσος την ΑΔΕΔΥ.


 

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες με Γ. Σ κάθε εβδομάδα και συμμετοχή στα συλλαλητήρια με άλλους κλάδους που τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.


 

Συμμετοχή στην Πανελλαδική συνέλευση των Πρωτοβάθμιων σωματείων, που θα γίνει την Κυριακή, 16/10, ώρα 11.00, στο Πολυτεχνείο.


 

Σημείωση: Είναι αυτονόητη η συμμετοχή μας και η στήριξη της 24ωρης απεργίας της Τετάρτης, 19/10, και η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο.


 

Συγκρότηση επιτροπής απεργιακού αγώνα.


 

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο πρωτοβάθμιων σωματείων ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ, Σάββατο 22/10, ώρα 11.00, Σταυρός Αγίας Παρασκευής.


 

Το προεδρείο της Γ.Σ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...