Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 5/10/11


Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                      ΠΑΛΛΗΝΗ 3.10.2011

ΤΕΤΑΡΤΗ   5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   , ΑΠΕΡΓΙΑ  ΑΔΕΔΥ- ΔΕΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ,11.00

·         Η κυβέρνηση συνεχίζει  την επέλαση εναντίον των εργαζομένων. Απολύει εργαζόμενους,  είτε με εργασιακή εφεδρεία είτε με υποχρεωτική συνταξιοδότηση, μειώνει μισθούς και συντάξεις, μετακινεί συναδέλφους  διαλύοντας οικογένειες και τινάζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα και απειλεί να στείλει με μετατάξεις  και κάποιες ειδικότητες στους δήμους.
·         Ακόμη χωρίς να υπολογίσει τίποτε, αφού έδωσε δικαίωμα συνταξιοδότησης σε μητέρες ανήλικων τέκνων, σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, μειώνει σε 40% τη σύνταξή τους για όσες είναι κάτω από 55 ετών (για σύνταξη άνω των 1000€ μικτά και σε 20% για όσους είναι κάτω των 60, για σύνταξη άνω των 1200€ μικτά.) Και έρχονται νέες μειώσεις με το νέο μισθολόγιο, και ακολουθούν οι επόμενες με την έβδομη  δόση μέχρι η τρόικα να μας εξοντώσει όλους.
·         Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα έπρεπε το συνδικαλιστικό κίνημα να κηρύξει ΓΕΝΙΚΉ  απεργία για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Η πολιτική που εφαρμόζεται πρέπει να ανατραπεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εργαζόμενοι απολύονται ή λιμοκτονούν , η οικονομία βυθίζεται σε ύφεση και  η χώρα είναι υποθηκευμένη στην Ε.Ε και το ΔΝΤ. Οι νέοι οδηγούνται σε μετανάστευση και στους μεγαλύτερους ξυπνούν μνήμες από τη δεκαετία του 1960 ,  που  η  ύπαιθρος ερήμωσε  από την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.  
·         Η απεργία της Τετάρτης είναι αναντίστοιχη  με την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από μία κυβέρνηση που τους οδηγεί όλους στη φτώχεια. Παρά  τις δικαιολογημένες ενστάσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας ,  πρέπει όλοι να κλείσουμε τα σχολεία και να κατέβουμε στo συλλαλητήριο. Η  κυβέρνηση πρέπει να νιώσει την οργή μας για τα μέτρα που έχει πάρει και παίρνει καθημερινά. Πρώτα- πρώτα  δεν πληρώνουμε το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Η κυβέρνηση  αντίθετα φοβάται μην εκτεθεί στην τρόικα και υστερήσει στα έσοδα.  Δεύτερον κατεβαίνουμε όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής   με μια κυβέρνηση που μας έχει παραδώσει –πωλήσει στην τρόικα. Χωρίς τη δική μας αντίσταση δεν υπάρχει σωτηρία. Τα  ψέματα  τελείωσαν. Αρχίζουν οι απολύσεις, οι μετατάξεις, η κατάργηση των συντάξεων. Η καμπάνα κτυπάει για τον καθένα μας .Κανένας δε θα ξεφύγει.


      Η πρόεδρος                                                                                   Ο γραμματέας
   Άννα Μπαχτή                                                                                Δημ. Παπαθεοδώρου

Αναζητήστε πληροφορίες