Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Tί φοβηθήκατε κύριε Κουμέντο; της αιρετού Κατερίνας Σκανδάλη


ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΜΕΝΤΟ;


Αναρωτιέμαι αλήθεια τι ήταν αυτό που φοβήθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σήμερα και κλειδαμπαρώθηκε στο γραφείο του , όταν το Δ.Σ της ΟΛΜΕ και τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ της Αττικής τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του για να κάνουν παράσταση και να διαμαρτυρηθούν για τα αποτρόπαια και ανάλγητα μέτρα της Κυβέρνησης τα οποία θίγουν τους εκπαιδευτικούς



Οι συνδικαλιστές όλων των παρατάξεων  καθώς και το Δ.Σ  της ΟΛΜΕ  όρισαν για σήμερα Πέμπτη ,6-10-2011 , συνάντηση  στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ  Εκπαίδευσης Αττικής καλώντας  όλους τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν για τις μετακινήσεις συναδέλφων τους από περιφέρεια σε Περιφέρεια ή ακόμα και σε διαφορετικό Νομό, καθώς και για την εφεδρεία στην οποία είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε να πιστέψουμε θα βρεθούν πολλοί συνάδελφοί μας σύντομα .



Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών με ειρηνικό τρόπο αρχικά επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο και να ανέβουν στο γραφείο του κυρίου Περιφερειακού για να συζητήσουν μαζί του και να πάρουν από κοινού αποφάσεις οι οποίες θα προστάτευαν τους εκπαιδευτικούς από τη λαίλαπα των νέων μέτρων που καθημερινά εξαγγέλλονται από τη κυβέρνηση και έχουν αναστατώσει όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία .



 Η έκπληξη όλων μας ήταν τεράστια γιατί στην είσοδο του κτηρίου υπήρχαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί οι οποίοι απαγόρευαν στους καθηγητές να ανέβουν στο γραφείο του κυρίου Κουμέντου. Παρ' όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο και να ανέβουν στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή όπου τους περίμενε δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Κύριος Κουμέντος είχε κλειδαμπαρώσει την πόρτα του Γραφείου του και παρά τις διαβουλεύσεις μέσω ενδοσυνεννόησης με τους αστυνομικούς να δεχτεί τουλάχιστον δεκαπέντε συνδικαλιστές στο τέλος δεν δέχτηκε κανέναν.



 Τι φοβήθηκε αλήθεια ο κύριος Κουμέντος και όχι μόνο δεν δέχτηκε τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών , αλλά ενισχυτικά ζήτησε και μια διμοιρία των ΜΑΤ  να τον προφυλάξει;



Οι εκπαιδευτικοί κύριε Κουμέντο είναι λειτουργοί . Με το παράδειγμά τους γαλουχούν χιλιάδες μαθητές και τους μαθαίνουν να σέβονται τους θεσμούς και τους νόμους.



Οι ίδιοι ποτέ δεν θα επέτρεπαν στους εαυτούς τους να φτάσουν σε ακραίες συμπεριφορές.
 Κύριε Κουμέντο είσαστε μάλλον έτοιμος να ρίξετε στον Καιάδα όλους όσους οι ανώτεροί σας θα σας υποδείξουν . Μιλήσατε για τους ψυχασθενείς και το πόσο θα κέρδιζε το Ελληνικό Δημόσιο με την απόλυσή τους . Μπροστά σας βλέπετε μόνο ευρωαριθμούς.  Ξεριζώνετε και χωρίζετε οικογένειες , στέλνετε εκπαιδευτικούς για συμπλήρωση του ωραρίου τους σε τέσσερα και πέντε σχολεία,  δίνετε εντολές προφορικές που δεν στηρίζονται σε νόμους και επιμένετε από τους υφιστάμενούς σας να τις εκτελέσουν.   Μέρα με τη μέρα χάνεται η κοινωνική σας ευαισθησία και το μόνο που σας μένει είναι να πατάτε πάνω σε ερειπωμένες ψυχές .
Μάθετε όμως κύριε Περιφερειακέ ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι τελευταίοι που θα πάψουν να αγωνίζονται για τα νόμιμα δικαιώματά τους και για τα δικαιώματα κάθε εργαζόμενου. Όσο και να κρύβεστε  τα καμώματά σας  είναι φανερά . 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ
ΑΙΡΕΤΗ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...