Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ Ε ΕΛΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ.Αττικής Παλλήνη 16.2.2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

· Παρασκευή, 17/2, ώρα 13.00, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ οργανώνει διαμαρτυρία και αποκλεισμό των γραφείων της Περιφέρειας για τη συνεχιζόμενη πολιτική της συγχώνευσης και κατάργησης σχολικών μονάδων. (Αμπελόκηποι, τσόχα 15-17).

· Κυριακή, 19/2, ώρα 17.00, συγκεντρωνόμαστε πάλι στο Σύνταγμα.

Για να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου και την πολιτική ΔΝΤ και Ε.Ε που εφαρμόζει. Έρχονται απολύσεις, κατάργηση σχολικών μονάδων, κατάργηση οργανικών θέσεων, αξιολόγηση, για να γίνουν πιο εύκολες οι απολύσεις. Η καμπάνα κτυπά για όλους.

· Η χρεωκοπία για τον απλό εργαζόμενο έχει συντελεσθεί. Όταν με τη μνημονιακή σύμβαση η Κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, θεσπίζει βασικό μισθό 480€ ( βασικός μισθός του 2001), νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όταν κατεβάζει την αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων σε επίπεδα του 1960, όταν οι άνεργοι έφθασαν 1.000.000 και προβλέπεται να αυξηθούν, όταν εκατοντάδες χιλιάδες θα χάσουν τα σπίτια τους μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, για ποια σωτηρία της οικονομίας τολμούν και μιλάνε οι κυβερνώντες;

· Το μέλλον της χώρας έχει υποθηκευθεί. Οι νέοι βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και αναγκάζονται να ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη χώρα μας. Μόνο η θέσπιση του θεσμού της δουλείας υπολείπεται από το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι

· Η Κατάσταση είναι τόσο άσχημη που πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα αν θέλουμε να ελπίζουμε. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων.

· Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να εθελοτυφλεί άλλο. Το αίτημα είναι ένα: Ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζει.

Την Κυριακή όλοι στο Σύνταγμα.

Η Κυβέρνηση μάς φοβάται. Γι’ αυτό μας κτύπησε την περασμένη Κυριακή. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα οδήγησαν σε παραίτηση και διαγραφή πολλών βουλευτών.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή Δημ. Μπαξεβάνης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...