Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής Παλλήνη 7.3.2012

Συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων

Κατάκτηση του κλάδου είναι οι συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων να γίνονται εντός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου και όχι σε βάρος των μαθημάτων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μείωση της διάρκειας διδασκαλίας κάθε διδακτικής ώρας.
Μέσα στα πλαίσια της υποκρισίας του Υπουργείου παιδείας , για να μη χάνονται διδακτικές ώρες, υπάρχουν πιέσεις για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων μετά το πέρας των μαθημάτων. Ήδη στο προσχέδιο για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις των συλλόγων μετά το πέρας των μαθημάτων. Οι πιέσεις δεν είναι τυχαίες. Προαναγγέλλουν αυτό που έρχεται.
Το Υπουργείο είναι το τελευταίο που έχει το δικαίωμα να μιλάει για απώλειες διδακτικών ωρών. Όταν στέλνει τα βιβλία 5 μήνες μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και 2 μήνες μετά αρχίζει να προσλαμβάνει αναπληρωτές, όταν καταργεί τη μεταφορά των μαθητών και αδιαφορεί για την προσέλευσή τους στο σχολείο, δεν μπορεί να επικαλείται απώλεια διδακτικών ωρών από μη «σύννομες» δήθεν συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων. Η υποκρισία δεν έχει όρια.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μην αποδέχονται την καταστρατήγηση του ωραρίου.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Άννα Μπαχτή Δημήτρης Μπαξεβάνης


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...