Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε ΕΛΜΕ ΓΙΑ 25ΑΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

  Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                            ΠΑΛΛΗΝΗ   9.9.2012
Υπερασπιζόμαστε  τις κατακτήσεις μας, όχι πάνω από 25      μαθητές στα τμήματα ( 20 στις κατευθύνσεις).
Με νέα εγκύκλιο  (αρ. πρωτ. 100835/Γ2, 04-Ο9-2012) ο Υφυπουργός παιδείας καθορίζει  τη λειτουργία των τμημάτων κατεύθυνσης ως εξής: Για τη δημιουργία τμήματος κατεύθυνσης απαιτούνται τουλάχιστον 11 μαθητές, αν η Β’ ή Γ’ τάξη Γενικού Λυκείου  λειτουργεί με ένα τμήμα, 15 μαθητές , αν οι τάξεις αυτές λειτουργούν με 2 τμήματα , και  20 μαθητές, αν λειτουργούν με  3 ή περισσότερα τμήματα.  Αν δεν εκπληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, οι μαθητές μετακινούνται σε διπλανό Λύκειο. Ακόμη  « στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 30(!), εγκρίνεται η λειτουργία  και άλλου τμήματος  κατεύθυνσης.»
Είναι πλέον φανερό ότι, αν εφαρμοσθεί η εγκύκλιος αυτή, γυρίζουμε πίσω πολλά χρόνια. Ο μη διορισμός συναδέλφων οδηγεί σε αύξηση ωραρίου , σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα  και σε κλείσιμο ή συγχώνευση σχολικών μονάδων.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, κινδυνεύουμε όλοι. Κανένα τμήμα με πάνω από 25 μαθητές. Κανένα τμήμα κατεύθυνσης με πάνω από  20 μαθητές. Η εκπαίδευση «προσαρμόζεται»   στην τρόικα. Υποβαθμίζεται, διαλύεται.
Καλούμε σε κάθε σχολείο τους γονείς   και ενημερώνουμε ότι, αν εφαρμοσθούν  τα νέα μέτρα, πολλοί μαθητές θα αλλάξουν σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται.  Μόνο με κινητοποιήσεις των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών αποτρέπουμε τα νέα μέτρα. Το δημόσιο καταρρέει, σχολεία θα κλείσουν, οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί  «θα  βοηθήσουν» να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000  απολύσεων Δ.Υ.
Όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων εφαρμόζουν τις θέσεις του κλάδου. Δεν μπαίνουμε σε τάξη με πάνω από 25 μαθητές  και πάνω από 20 στις κατευθύνσεις. Όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο σχολείο.
Τετάρτη, 12/9, ώρα 12.00, στα Προπύλαια, συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από 11.00 έως   2.00 μμ και από 2.00 έως  5.00 ( για  σχολεία με απογευματινή λειτουργία).

Αναζητήστε πληροφορίες