Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. Σ. ΕΛΜΕ 25/9/2012

   Η πολιτική  της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ε.Ε και ΔΝΤ  δεν ανατρέπεται με μια 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.  Η  αυριανή απεργία(Τετάρτη 26/9)  πρέπει να συνεχισθεί και να μετατραπεί  σε γενική πολιτική απεργία, για να ανατραπεί  η κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζεται. Όταν  δημόσια υγεία και παιδεία διαλύονται, οι εργασιακές σχέσεις επιστρέφουν στο 19ο αι. , το 8ωρο γίνεται όνειρο θερινής νυκτός, το  πενθήμερο  καταργείται με απαίτηση της τρόικας, ο βασικός μισθός είναι κάτω από 400€  και θεωρεί η Ε.Ε ότι δεν είναι ανταγωνιστικός με τους μισθούς της Βουλγαρίας, όταν ο πρόεδρος  του γερμανικού συνδέσμου βιομηχάνων  απαιτεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε «Ελεύθερη οικονομική ζώνη», για να συναγωνίζεται  το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο  της Κίνας και Ινδίας,  δεν είναι δυνατόν  να ακολουθούμε τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με μια 24ωρη  απεργία κάθε μήνα.
  Οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ, που ελέγχουν  ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, αποβλέπουν στην αποσυμπίεση των αγώνων, εμποδίζουν το συντονισμό των αγώνων, αναδεικνύουν το μερικό κάθε κλάδου, αρνούνται να υποστηρίξουν απεργιακές κινητοποιήσεις που αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική που μας έχουν επιβάλει η Ε.Ε και το ΔΝΤ,  και  εγκατέλειψαν τους  εργαζόμενους της Ελληνικής χαλυβουργίας,  που απεργούσαν επί 9 μήνες,  στη τύχη τους.   Έχουν μεγάλη ευθύνη, γιατί ανέχθηκαν τη λογική της πολιτικής των μνημονίων και υποστήριζαν και μέσα στις Γενικές  Συνελεύσεις  την αναγκαιότητα της πολιτικής της λιτότητας, για να …. εξέλθουμε από την κρίση.
  Η Γ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, δεν μπορεί να υποστηρίξει μια απεργία διαμαρτυρίας , που προτείνει η ΟΛΜΕ, την ημέρα που θα ψηφισθούν τα μέτρα. Δεν απειλεί την τρικομματική κυβέρνηση μια τέτοια απεργία. Απαιτείται συντονισμένος πανεργατικός αγώνας, για να ανατραπεί η πολιτική αυτή. Γι’ αυτό προτείνουμε  στη σημερινή  Γ.Σ :

Πανεργατική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας  και της κυβέρνησης, μαζί με άλλα σωματεία και εργαζόμενους. Η μορφή των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων θα καθορισθεί μαζί με άλλους εργαζόμενους και σωματεία. Συμμετοχή  στις κινητοποιήσεις των Πρωτοβάθμιων σωματείων και συμμετοχή της ΕΛΜΕ  στο συντονιστικό τους.

Αποφασίζουμε συγκρότηση επιτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ και καλούμε όλους τους συλλόγους να στείλουν εκπρόσωπο τους 

Συσπείρωση όλων των εργαζομένων  και αγώνας για την ανατροπή των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 

Άρνηση οποιασδήποτε αξιολόγησης, γιατί θα χρησιμοποιηθεί  και ως μέσο για την απόλυση 150.000 Δ.Υ  που απαιτεί η τρόικα. Καμία  συμμετοχή των συναδέλφων στην αυτοαξιολόγηση.
 

Συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στο συλλαλητήριο. Κλείσιμο όλων των σχολείων –προμήνυμα γενικού ξεσηκωμού  για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της Ε.Ε-ΔΝΤ. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μας πετάνε στο δρόμο- θα μας βρούνε στους δρόμους.
 

Η Γ.Σ με αίσθημα ευθύνης πιστεύει ότι, αν το συνδικαλιστικό κίνημα  δεν προωθήσει αιτήματα  που να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και να δίνουν προοπτική  νίκης και ελπίδα σε όλα τα θύματα της κρίσης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος  σε μας που δεν έχουμε καμιά ευθύνη. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και αγώνα:     
 α. για  να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις

β. για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος κοινωνικός πλούτος

γ. για να μην πληρώσουμε εμείς το χρέος που δε δημιουργήσαμε

δ. για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης και της πολιτικής που εφαρμόζεται.

ε. για ρήξη με την ΕΕ και ΟΝΕ , για διαγραφή του δημόσιου  χρέους  προς τις   τράπεζες Ελληνικές ή ξένες.

στ. για φορολόγηση του  μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.

ζ. για την υπεράσπιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης  και υγείας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...