Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι  εντολές της τρόικας για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης   υλοποιούνται ταχύτατα.  Το   Υπουργείο  παιδείας  περικόπτει την επιχορήγηση για τη μεταφορά των μαθητών.  Η περικοπή αφορά και τους μαθητές των  Καλλιτεχνικών   Μουσικών  σχολείων και σχολείων ειδικής αγωγής. Τα σχολεία αυτά αναγκαστικά θα κλείσουν ,γιατί δέχονται μαθητές από  όλες τις περιοχές της Αττικής. Μαθητές που φοιτούν σε επαρχιακά σχολεία και διαμένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο τους, θα  αναγκασθούν να διακόψουν τη φοίτησή τους. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στα σχολεία της Αν Αττικής Την προηγούμενη σχολική χρονιά, όταν η κ. Διαμαντοπούλου έκλεινε πολλά σχολεία στην επαρχία, υποστήριζε ότι οι μαθητές δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα, γιατί θα μεταφέρονταν δωρεάν. Τώρα η τρικομματική κυβέρνηση τους πετάει στο δρόμο.

Η  απάντηση των εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών  πρέπει να είναι άμεση. Αγώνας  για να ακυρώσουμε την κυβερνητική απόφαση.  Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, ώρα 11.00,  στην Πλατεία Κλαυθμώνος,  μαθητές  των σχολείων  Καλλιτεχνικού  Γέρακα, Μουσικού  Ιλίου,  Μουσικού  Αλίμου μαζί με τους γονείς τους  και τους εκπαιδευτικούς διαδηλώνουν  εναντίον της κυβερνητικής  επιλογής

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο  της Τρίτης,2/10, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η συγκεκριμένη κυβερνητική απόφαση αφορά όλα τα σχολεία. Καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις γονέων και μαθητών.  Η θέση μας είναι μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ της ΕΛΜΕ  κηρύσσει για τις 2 Οκτωβρίου  3ωρη στάση εργασίας από 11.00.
                                                 Για το Δ. Σ της  ΕΛΜΕ 
                    Η  πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας
                   Άννα   Μπαχτή                       Δημήτρης   Μπαξεβάνης

Αναζητήστε πληροφορίες