Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

      Ε ’ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                        ΠΑΛΛΗΝΗ 3.10.2012
                          
                              Ανακοίνωση για τα ερωτηματολόγια-  «αξιολόγηση»

Το Υπουργείο   Παιδείας  θυμήθηκε τα ερωτηματολόγια  για την αξιολόγηση. Αφού  έκλεισε πολλές σχολικές μονάδες,  καταργεί  τη μεταφορά μαθητών  και τους πετάει  στους δρόμους,  έχει εξαθλιώσει  τον εκπαιδευτικό με το νέο μισθολόγιο, αυξάνει το ωράριο με πρώτα θύματα τους αναπληρωτές με τη δοκιμασμένη μέθοδο του  «διαίρει και βασίλευε»,   θυμήθηκε  και τα ερωτηματολόγια για την  «αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου του εκπαιδευτικού».
Τα ερωτηματολόγια είναι το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του νέου μισθολογίου και τις απολύσεις Δ.Υ . Ένα μικρό ποσοστό  συναδέλφων θα φθάνει στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο(15%). Γι’ αυτό  με την αξιολόγηση υλοποιούν την πολιτική της μισθολογικής καθήλωσης ,χειραγώγησης του κλάδου  και εφαρμογή των επιταγών της τρόικας  για μείωση του αριθμού των Δ.Υ. Τα περί «αξιολόγησης» για τη βελτίωση της εκπαίδευσης  αφορούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ,  που αποβλέπουν  στην αποβλάκωση του λαού και στην επιβολή της του σχολείου της αγοράς.
Δεν υπάρχει καλή αξιολόγηση.  Αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση υπηρετούν την ίδια πολιτική: Κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης μέσω ενός χειραγωγημένου εκπαιδευτικού . Πολιτική φίμωσης του εκπαιδευτικού είναι η αξιολόγηση. Να μην έχει κανείς αυταπάτες.

Κανένας εκπαιδευτικός να μην πέσει στην παγίδα. Να μη συμπληρωθεί κανένα ερωτηματολόγιο.  Καμία αυτοαξιολόγηση. Κανένα στέλεχος εκπαίδευσης που αναλαμβάνει να υλοποιήσει την κυβερνητική  απόφαση για την αξιολόγηση  δεν έχει θέση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους  να δώσουν τη μάχη μέσα στους συλλόγους διδασκόντων για την απόρριψη και τη μη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου. Η πολιτική αυτή δεν  πρέπει να περάσει.
                                          
                                        Για το Δ.Σ  της ΕΛΜΕ
               Η   πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας
                Άννα   Μπαχτή                              Δημήτρης     Μπαξεβάνης

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 13.00, ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Συζητάμε – εκτιμάμε – αποφασίζουμε! Το  Δ.Σ, ενόψ...