Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 13.12.2012


 


 

Τακτική Γ.Σ ΕΛΜΕ και εκλογές για νέο Δ.Σ


 

Γ.Σ Πέμπτη, 17/1(ώρα 10.00) εκλογές Πέμπτη, 24/1, από 8.00 έως 20.00


 

 • Πέμπτη, 17.1.2013 , ώρα 10.00, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης θα γίνει τακτική Γ.Σ , για την εκλογή νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ. Θα χορηγηθεί άδεια απουσίας από τα σχολεία για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη Γ.Σ .
 • Οι εκλογές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, την Πέμπτη, 24.1.2013, από 08.00 π.μ έως 20.00.
 • Οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι Παρασκευή, 18.1.2013, ώρα 9.00 πμ στην ηλεκτρονική διεύθυνση : abachti@gmail.com ή dbaxevanis@gmail.com.
 • Στα σχολεία αποστέλλονται καταστάσεις για την καταβολή της συνδρομής (17 €) για ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Θερμή παράκληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι 16/1. ( Οι εκπρόσωποι σχολείων που έχουν συγκεντρώσει τις συνδρομές μπορούν να τις καταθέσουν και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της ΕΛΜΕ(17.1.2013).
 • Από τα 17€ της συνδρομής, τα 15€ κατατίθενται στην ΟΛΜΕ και 2€ μένουν στο ταμείο της ΕΛΜΕ, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα των Γ.Σ και των εκλογών( αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων, εκτύπωση ψηφοδελτίων, ταμείο αλληλεγγύης). Με τη συνδρομής σας ενισχύεται τη λειτουργία του σωματείου. Πέρα από την αυτονόητη οικονομική ενίσχυση του σωματείου υπάρχει και η πολιτική πλευρά. Σε μια περίοδο που κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε διάρκεια δύο αιώνων καταργούνται εν μια νυχτί, σχολεία κλείνουν και συνάδελφοι απειλούνται με απόλυση ή με μετάθεση όπου αποφασίσει το Υπουργείο, οι μισθοί και οι συντάξεις θυσιάζονται στο βωμό της τρόικας, δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται και ο λαός οδηγείται σε εξαθλίωση, το σωματείο δεν είναι δυνατόν να συρρικνώνεται. Οφείλουμε όλοι να το ενισχύσουμε, για να υπάρχει απάντηση σε μια πολιτική
  που μας γυρίζει σε συνθήκες βάρβαρης εκμετάλλευσης.
 • Παράκληση η εγγραφή στην ΕΛΜΕ να γίνεται στο σχολείο, για να συντάσσεται το μητρώο και να διευκολύνονται έτσι οι εκλογές.
 • Σύμφωνα με άρθρο 30 παρ.4 του ν. 1264 δεν επιτρέπεται να ψηφίσει κανείς σε δύο πρωτοβάθμια σωματεία (πχ ΕΛΜΕ και ΕΛΤΕΕ):
  • « Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή».


 

Για το Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας


 

Άννα Μπαχτή Δημήτρης Μπαξεβάνης

Αναζητήστε πληροφορίες