Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας!

Με το ιστολόγιο προσπαθούμε να συμβάλουμε στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών μας. Μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το ιστολόγιο από τον υπολογιστή σας ή ακόμη και από το κινητό σας τηλέφωνο, για να λαμβάνετε ενημερώσεις κατά βούληση ή αυτομάτως είτε μέσω email, είτε μέσω RSS. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στο email eelme.anatt@gmail.com.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ Γ.Σ.


Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                             ΠΑΛΛΗΝΗ 13.1.2013

                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           Θέμα:        Η   συμμετοχή στις   Γενικές Συνελεύσεις
Συνάδελφοι
·      Κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος  είναι οι Γενικές  Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και η συμμετοχή σε αυτές όλων των  μελών των σωματείων. Γιατί υπήρξαν εποχές που η συμμετοχή ήταν ηρωισμός και απαιτούσε κάτι παραπάνω  από τη βούληση συμμετοχής, γιατί επικρεμόταν η απόλυση , η δυσμενής υπηρεσιακή εξέλιξη, η μετάθεση. Ακόμη υπήρχαν περιπτώσεις που σωματεία δεν μπορούσαν να βρουν αίθουσα, για να κάνουν Γ.Σ. Πολλές φορές η  αστυνομία παρασκηνιακά  ενεργούσε προκειμένου να μη δίνεται καμιά αίθουσα.
·      Επειδή θεωρούμε κατάκτηση   τις Γ.Σ, γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν  στην  εκλογοαπολογιστική  Γ.Σ, για να μην εκμεταλλεύονται το γεγονός της απουσίας τους όσοι ενοχλούνται από τη συνδικαλιστική δράση. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική  κρίση του συστήματος που καταργεί όλες τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, μάς γυρίζει ολοταχώς στις απάνθρωπες συνθήκες του 19ου αιώνα και καταφεύγει σε αντιδημοκρατικά μέσα για την επιβολή «του νόμου και της τάξης», πρέπει να μην αφήνουμε περιθώρια στη διοίκηση να επεμβαίνει στη λειτουργία των σχολείων την ημέρα της Γ.Σ. Η συνδικαλιστική δράση πρέπει να καθορίζεται από τα προβλήματα των εργαζομένων και όχι με διοικητικά μέτρα. Αν σήμερα ζητείται να δηλώνουν ποιοι θα πάνε, αύριο –ίσως και τώρα από κάποιους- θα ασκούνται πιέσεις «να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου». Αν έχει περάσει και η αξιολόγηση, αποχαιρετήστε τη την… Αλεξάνδρεια.
·       Δηλαδή «είναι καλύτερα να μην κάνουν μάθημα οι μαθητές και κάποιοι να είναι σπίτι τους;»
Όχι.  Το Δ.Σ θέλει τα σχολεία την ημέρα της Γ.Σ να είναι κλειστά με τους  συναδέλφους να δίνουν  το αγωνιστικό παρόν στη Γ.Σ.  Να διαψεύσουν τις Κασσάνδρες που θέλουν να απαξιώνεται το συνδικαλιστικό κίνημα και να φθείρεται. Έχουν σκοτωθεί εργαζόμενοι για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματά μας. Σήμερα που το «σπαθί του Δαμοκλή» έχει ακουμπήσει στο σβέρκο μας, ας μας συσπειρώσει τουλάχιστον το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ή καλύτερα το αίσθημα της αξιοπρέπειας, που όπως έλεγε κι ο -ίδιος- ποιητής, όταν όλα καταρρέουν γύρω μας μπορεί να μας κρατήσει όρθιους.
·      Τέλος το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να εγγραφούν στο σωματείο μέχρι τη Γ.Σ της Πέμπτης 17/1. Επειδή το Μάιο θα γίνουν εκλογές για νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ, διευκολύνονται οι εκλογές με τη σύνταξη μητρώου εγγραφών στην ΕΛΜΕ.
Παράκληση, λοιπόν,  για την εγγραφή των συναδέλφων ,όσο είναι εφικτό, μέχρι τη Γ.Σ.
                                                       Από το Δ.Σ  της Ε’ ΕΛΜΕ  ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.

Αναζητήστε πληροφορίες